In het dynamische bedrijfsklimaat van vandaag de dag staat de logistieke sector voor veel uitdagingen. Van producent tot retailer en 3PL. We hebben het over stijgende kosten, toenemende eisen voor een betere klantenservice en een grotere operationele efficiëntie. Om deze obstakels aan te pakken, erkennen bedrijven het transformerende potentieel van digitale tools en technologieën. Een veelbelovende manier is samenwerken met externe logistieke bedrijven (3PL’s) zoals het uwe. Door gebruik te maken van de beste digitale mogelijkheden kunnen zowel u als uw klant een revolutie veroorzaken, de klantenservice verbeteren en duurzaamheid stimuleren. In deze blog verkennen we de krachtige impact van digitale mogelijkheden die u vanaf vandaag kunt benutten en hoe ze de toekomst van logistiek kunnen sturen.

1. Veranderende verwachtingen van klanten

Consumenten verwachten naadloze ervaringen en end-to-end zichtbaarheid in de hele toeleveringsketen. Om aan deze eisen te voldoen, moeten logistieke leiders nieuwe technologieën in een versneld tempo toepassen. Door met u als 3PL samen te werken en gebruik te maken van uw digitale mogelijkheden, krijgen bedrijven toegang tot geavanceerde oplossingen en expertise. Bijvoorbeeld, digitale front-end portalen en zichtbaarheidsgegevens bieden real-time tracking, proactieve communicatie en self-service opties die de klantenservice en klanttevredenheid verbeteren. Bedrijven die deze mogelijkheden hebben omarmd, hebben aanzienlijke verbeteringen gezien in klantloyaliteit en concurrentievoordeel.

Robotization Warehouse

Van magazijnrobots tot ChatGPT; de toekomst is dichterbij dan u denkt

Automatisering, robotica en kunstmatige intelligentie zijn belangrijke trends in de logistiek. Maar hoe betalen deze trends zich uit in de praktijk? Lees meer >>


2. Operationele efficiëntie

In de zoektocht naar operationele efficiëntie biedt automatisering u een krachtig hulpmiddel. Het automatiseren van repetitieve logistieke taken vermindert fouten en stroomlijnt processen. Dit resulteert in een grotere efficiëntie. Maak gebruik van geavanceerde automatiseringstechnologieën, zoals voorraadbeheer, orderverwerking en magazijnactiviteiten. De resultaten zijn tastbaar: verbeterde nauwkeurigheid, snellere doorlooptijden en geoptimaliseerd gebruik van resources. Bedrijven die automatisering hebben omarmd, hebben aanzienlijke kostenbesparingen en productiviteitswinst geboekt. Hierdoor kunnen ze voorop blijven lopen in een snel veranderende markt. Neem het voorbeeld van Fox Global:

‘De consument verwacht de volgende dag zijn bestelling in huis te hebben. Een flinke uitdaging voor logistiek dienstverleners. Voorheen was onze orderpicker soms twintig minuten kwijt met het picken van een order. Nu, met de integratie tussen HAI Robotics en 3PL Dynamics, hebben we met één druk op de knop binnen vijf minuten honderd orderregels gepickt. En kunnen we dus ook veel beter inspelen op deze korte levertijden.’

Rick Voskamp, Business Development Manager bij Fox Global

HAI Robotics WCS - WMS

De volgende stap in e-fulfilment: automatiseer uw proces van bestelling tot picken

Automatiseren om de concurrentie voor te blijven. Stroomlijn workflows en beperk handmatige acties. Lees meer >>


3. Klantervaring verbeteren

Uitzonderlijke klantervaringen vormen de kern van succesvolle logistieke activiteiten. De digitale mogelijkheden die 3PL’s bieden, zijn van onschatbare waarde voor uw klanten om de klantervaring te verbeteren. Real-time zichtbaarheid van zendingen, nauwkeurige levertijden en proactieve probleemoplossing voldoen niet alleen aan de verwachtingen van de klant. Ze creëren ook een concurrentievoordeel. Door gebruik te maken van digitale front-end portals en zichtbaarheid van gegevens en inzichten, kunnen logistieke leiders klanten de controle en informatie geven die ze willen. Dit bevordert het vertrouwen en de loyaliteit. De integratie van deze mogelijkheden heeft geleid tot een hogere klanttevredenheid en meer herhalingsaankopen voor vooruitstrevende bedrijven.

Klantenportaal – Met 3PL Dynamics krijgen uw klanten elk een eigen webportaal om gegevens te bekijken en acties uit te voeren. Dit biedt hen meer inzicht in voorraad en de mogelijkheid om op elk moment rapporten met realtime data te genereren, zonder de installatie van Dynamics 365 Business Central of uw medewerkers nodig te hebben.

4. Milieuduurzaamheid bevorderen

Duurzaamheid is een cruciaal onderwerp geworden in de logistieke sector. Zowel overheden als consumenten oefenen druk uit op bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en milieuvriendelijke praktijken toe te passen. Samenwerken met 3PL’s kan helpen om duurzaamheidsdoelen te bereiken. Samenwerking helpt uw klanten gebieden te identificeren voor implementatie van alternatieve brandstoffen of koolstofneutrale voertuigen. Deze samenwerking ondersteunt niet alleen de naleving van de regelgeving voor emissiereductie, maar versterkt ook de reputatie van het merk als een milieuverantwoordelijke entiteit. Bedrijven die duurzame logistieke praktijken omarmen, krijgen een concurrentievoordeel en dragen bij aan een groenere toekomst.

Document Capture AI - WMS TMS FMS

Verhoog marges en word minder afhankelijk met behulp van kunstmatige intelligentie 

Hier bespreken we de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in uw logistieke software. Lees meer >>


Bent u er klaar voor?

U bent de belangrijkste stakeholder, dus help uw klant om zijn volledige potentieel te benutten. Wilt u meer weten over de digitale mogelijkheden die Boltrics u te bieden heeft? Mail dan naar marketing@boltrics.nl en maak uw bedrijf klaar voor de toekomst.