De zomer is in volle gang. Het is tijd om te ontspannen en te genieten van uw welverdiende vakantie. Misschien zit u met uw gedachten al op het strand met een heerlijke cocktail. Maar niemand wil tijdens zijn vakantie gestoord worden door werk gerelateerde zorgen. Als u stressvrij wilt genieten van uw cocktail, dan is het delen van kennis van cruciaal belang. En wij helpen u graag op weg. Hier zijn vijf tips voor een goede werkoverdracht.

1. Creëer een hulplijn voor uw vervanger

We kennen allemaal het gevoel van stress als er onverwachts een probleem of storing optreedt. Deze stress wilt u bij uw vervanger voorkomen zodat er zelfverzekerd gehandeld kan worden. Daarom is onze eerste tip om een solide hulplijn te creëren. Hoe? Begin met het opstellen van een lijst van de meest voorkomende problemen. Deze lijst fungeert als gids bij een probleem of storing. Neem de tijd om een beknopt, maar krachtig stappenplan op te stellen. Leg duidelijk uit welke stappen u normaal gesproken neemt om deze problemen op te lossen. Het resultaat? Een vlot en zelfverzekerd respons op problemen, waardoor u met vertrouwen kunt genieten van een stressvrije vakantie.

2. Laat uw vervanger meekijken bij dagelijkse werkzaamheden

Voordat u van uw vakantie kunt genieten, is het belangrijk om uw vervanger goed in te werken. Geef hem of haar een kijk in uw dagelijkse werkzaamheden en laat zien hoe u problemen oplost. Door uw vervanger actief te betrekken, creëert u een naadloze overgang en verzekert u zich ervan dat uw taken in bekwame handen zijn. Maar wat als uw vervanger op een bepaald moment niet beschikbaar is om met u mee te kijken? Maak dan een Word-bestand met screenshots en toelichtingen van de stappen die u neemt om tot een oplossing te komen. Hierdoor kan uw vervanger zonder begeleiding problemen oplossen.

3. Gebruik het ticketportaal

Om een naadloze overgang te garanderen, is het essentieel om uw vervanger volledige toegang te verlenen tot ons ticketportaal. Neem de tijd om samen het ticketportaal te verkennen en te testen. Zorg ervoor dat uw vervanger een grondig begrip heeft van de functionaliteit van het portaal en laat geen ruimte voor onduidelijkheden. Verstrek duidelijke scenario’s om problemen te melden, waardoor de supportafdeling een onmisbaar hulpmiddel heeft: de mogelijkheid om de fout te reproduceren. Door deze aanpak kunnen we problemen sneller en effectiever oplossen.


Help uw vervanger op weg door hem of haar het volgende document door te sturen: Vakantieoverdracht – Hoe maak ik een supportmelding?


4. Deel kennis en informatie

In een eerdere blog hebben we een lijst samengesteld met de vijf meest voorkomende foutmeldingen en hoe u deze zelf kunt oplossen. Zorg ervoor dat u deze lijst deelt met uw vervanger. Op deze manier kan hij of zij snel en efficiënt oplossingen vinden. We moedigen u aan om deze lijst aan te vullen op basis van uw eigen ervaring en inzicht. Samen creëren we een uitgebreide en waardevolle bron van oplossingen.

5. Prioriteiten stellen

Zorg ervoor dat alle kritieke supporttickets zijn opgelost voordat u met verlof gaat. Indien er nog onopgeloste issues zijn, communiceer dan duidelijk met het supportteam dat u deze na uw vakantie oppakt. Breng uw vervanger op de hoogte van de actuele problemen, zodat er geen onnodige verwarring ontstaat en iedereen goed geïnformeerd is.

Tip: Wijzig geen processen nét voor uw vakantie. Voorkom stress en parkeer eventuele proceswijzigingen tot na uw vakantie. Dit voorkomt stress bij uw collega’s en chaos bij terugkomst.

Eindelijk! Tijd voor vakantie!

Het delen van kennis en het zorgen voor een soepele overdracht zorgt ervoor dat uw vervanger zich geen zorgen hoeft te maken en dat problemen efficiënt worden opgelost. Dus neem de tijd om alles goed voor te bereiden, zodat u optimaal kunt genieten van uw welverdiende vakantie.