In de razendsnelle wereld van e-commerce is het stroomlijnen van workflows en het minimaliseren van menselijke handelingen cruciaal om concurrentievoordeel te behalen. Uw operatie moet kunnen omgaan met hoge volumes, snelle levertijden en toenemende eisen vanuit webshops. En dat terwijl goede logistieke medewerkers nog nooit zo schaars zijn geweest. Automatisering is dan een logisch antwoord op deze uitdagingen. Ga voor efficiëntie. En ga voor een compleet geautomatiseerde end-to-end orderflow in uw e-fulfilmentproces met behulp van DataHub, 3PL Dynamics en een gerobotiseerd WCS.

Van bestelling tot ‘pick ready’ – zonder tussenkomst van uw medewerkers

Robotisering is al langere tijd een nummer één trend in de logistieke markt. En ja; de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar uw logistieke operatie én uw softwareoplossing moeten wel klaar zijn om deze ontwikkeling te omarmen. We helpen u daar graag bij! Recent realiseerden we bij een van onze klanten een compleet geautomatiseerd proces dankzij de krachtige combinatie van onze DataHub, het WMS en het Warehouse Control System van HAI Robotics.

Hoe werkt dat? Orders vanuit de webshop komen binnen via een EDI-integratie. Deze worden door het WMS systeem automatisch gecommuniceerd naar het WCS. Daar picken de automatisch aangestuurde robots vervolgens de artikelen en zetten deze klaar voor verpakking. Allemaal zonder tussenkomst van uw magazijnmedewerkers!

‘De consument verwacht de volgende dag zijn bestelling in huis te hebben. Een flinke uitdaging voor logistiek dienstverleners. Voorheen was onze orderpicker soms twintig minuten kwijt met het picken van een order. Nu, met de integratie tussen HAI Robotics en 3PL Dynamics, hebben we met één druk op de knop binnen vijf minuten honderd orderregels gepickt. En kunnen we dus ook veel beter inspelen op deze korte levertijden.’

Rick Voskamp, Business Development Manager bij Fox Global

Naadloze samenwerking tussen uw klant, 3PL Dynamics en uw magazijnrobots

Boltrics’ DataHub verbindt het e-commerce platform van uw klant met 3PL Dynamics. De gehele elektronische orderflow tussen het platform en uw WMS wordt op een standaard manier aan elkaar gekoppeld. 3PL Dynamics communiceert zo artikelmutaties, ontvangt orders en verzendt orderupdates met de benodigde track & trace informatie. Ook de verzendgegevens worden via DataHub uitgewisseld met Delivery Management Oplossingen zoals NShift. Zo hebben uw klant én de consument continu de meest recente orderstatus.

Daarbij fungeert DataHub als verbinding tussen uw logistieke software en het WCS van – in dit geval – HAI Robotics, waardoor u uw interne pickprocess volledig kunt stroomlijnen. Maar denk daarbij niet alleen aan het picken. Ook de bevoorrading en replenishment worden compleet geautomatiseerd uitgevoerd met behulp van DataHub en de logistieke processen die via het WMS worden aangestuurd. Door deze opzet worden online bestelde artikelen compleet ‘pick ready’ gezet voor de autonome robots van het WCS.

‘Het WMS geeft automatisch aan wanneer er replenished moet worden. Zo hebben we ook geen omkijken naar de voorraden in het WCS en kan het pickproces dag en nacht doorgaan.’

Rick Voskamp, Business Development Manager bij Fox Global

DataHub: de spelverdeler in uw communicatiestromen

Het grote voordeel van DataHub als tussenlaag is dat de verschillende systemen niet rechtstreeks met elkaar hoeven te communiceren. Dit creëert een losgekoppelde architectuur waarbij elk systeem met zijn eigen interfaces, berichtstructuur en authenticatiemethode kan blijven werken. Zonder dat er vertraging in de communicatie optreedt. De tussenlaag zorgt er daarbij voor dat de verschillende systemen autonoom van elkaar kunnen blijven werken in het geval dat één van de systemen een storing heeft. DataHub vangt dit dan direct op.

Ook uw concurrentie voorblijven?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw e-fulfilmentproces? Of wilt u meer weten over de integratie tussen 3PL Dynamics en het WCS van HAI Robotics? Mail dan naar marketing@boltrics.nl en zet de volgende stap!