Sneller. Efficiënter. Slimmer. Als logistiek dienstverlener werkt u continu in de hoogste versnelling. Tijd is de kostbaarste resource die u heeft. En dat betekent dat uw processen zich daar op aan moeten passen. Integraties helpen repeterend invoerwerk te minimaliseren. Geen manuele handelingen, maar uw systemen voor u laten werken. Dat kan eenvoudig met integraties op basis van EDI. Of API. Maar Boltrics realiseert ook in no-time integraties op basis van Artificial Intelligence. Soms zelfs binnen een dag! En ook deze integraties gaan “gewoon” via het DataHub-platform. Bent u er klaar voor?

Wat is Boltrics’ DataHub-platform? Een recap!
DataHub is hét integratieplatform van Boltrics: een cloud-based platform voor het organiseren, beheren en verwerken van datastromen. het biedt gebruikers de mogelijkheid gegevens automatisch te laten verwerken in uw eigen systeem én dat van klanten. Benieuwd naar de mogelijkheden van DataHub? Lees dan hier meer >>

Artificial intelligence integreren in uw logistieke processen

AI is booming. Van chatbots tot de aanbevelingen op uw Netflix-account. En van aankoopvoorspellingen tot business integraties. En door gebruik te maken van Microsoft Azure Applied AI Services in onze module Customs & Logistics Integrations passen wij deze AI innovaties ook toe in uw logistieke software. Van het automatisch koppelen van pdf-documenten aan orders in 3PL Dynamics tot statussen van documenten direct doorzetten wanneer een document wordt ingelezen. Dankzij kunstmatige intelligentie kunnen we ieder document inlezen en het vervolgproces automatiseren in uw software. En het aantal nieuwe stromen blijft groeien.

In no-time een integratie opzetten: de do’s en don’ts

Een integratie opzetten is één. Een integratie snel en efficiënt opzetten is twee. Dat vereist voorbereiding en een goed beeld van uw processen. Op welke manier wilt u bestanden bijvoorbeeld inlezen? Via DataHub kunnen wij eenvoudig (en veilig!) Office 365 mailboxen uitlezen. Of wilt u dit liever via een S/FTP-map laten verlopen? Lees onderstaande do’s en don’ts en verschijn voorbereid aan de start.

Do: verdeel documenten in categorieën

Bij het opzetten van uw stroom via de module Customs & Logistics Integrations is het belangrijk dat u alle documenten die u wilt gaan inlezen, indeelt per categorie. Zorg vervolgens dat u per categorie minimaal vijf voorbeelden aanlevert om de Applied AI Services te trainen en de koppeling te testen.

Do: werk stap voor stap

Ga gestructureerd en voorbereid te werk. Wilt u bijvoorbeeld een document bijwerken met informatie vanuit een pdf-bestand en deze bijlage vervolgens toevoegen? Zorg dan eerst dat u dit bestand op het juiste document kunt toevoegen. Geef duidelijk aan waar de waarde op het pdf staat die overeenkomt met het veld in 3PL Dynamics. Wordt de bijlage succesvol toegevoegd? Ga dan aan de slag om wijzigingen en toevoegingen aan te brengen op uw documenten.

Don’t: voorkom last-minute veranderingen

Probeer niet op het laatste moment pas na te denken wat u met het document wilt doen. Zorg dat u dit vooraf duidelijk in kaart hebt, inclusief de doellocatie van de data uit de bijlagen.
Tip: markeer data op uw voorbeelddocumenten en voeg hier een beschrijving aan toe.

Don’t: laat u niet afleiden door uitzonderingen

Steek geen tijd in documenten die u sporadisch ontvangt. Geef tijdens uw project in plaats daarvan voorrang aan documenten die u vaker krijgt en die veel tijd in beslag nemen in uw proces. Uitzonderlijke documenten kunnen altijd later nog opgenomen worden!

Ook gebruik maken van AI in uw logistieke processen?

Ontvangt u ook regelmatig facturen, NOA’s of andere documenten die u op basis van Artificial Intelligence wilt inlezen in uw software? Of bent u benieuwd naar de toepassingen voor uw operatie? Mail dan naar marketing@boltrics.nl en ga aan de slag!