Freight forwarders, transporteurs, warehouses. In elke tak van sport zoeken logistiek dienstverleners naar de juiste softwarematch. Massaal stappen ze af van hun verouderde maatwerkpakket. Anderen komen tot de conclusie dat hun huidige Excelbestanden niet meer voldoende zijn om de snel veranderende klantvragen te ondersteunen. Het resultaat? Steeds meer logistiek dienstverleners sluiten zich aan bij het peloton en kiezen voor Boltrics’ branchestandaard oplossing. Maar hoe standaard is deze standaard eigenlijk?

Eén versie. Flexibel in te richten.

De visie van Boltrics is één softwareversie die logistiek dienstverleners wereldwijd verder helpt. Deze versie noemen we de branchestandaard. Maar hoe deze versie toegepast wordt in uw operatie is allesbehalve standaard. Deze wordt namelijk helemaal afgestemd op uw processen met behulp van vrij te configureren workflows die gebruik maken van het brede scala aan beschikbare functionaliteiten. Met andere woorden; de standaard functionaliteit is flexibel in te richten naar uw specifieke processen.

Profiteer van nieuwe ontwikkelingen uit de markt

Het voordeel van deze ene versie is dat u continu kunt profiteren van nieuwe functionaliteiten, die door andere logistiek dienstverleners zijn geïnitieerd. Zo werken we als peloton samen aan een sterke toekomstbestendige softwareoplossing voor uw logistieke operatie. Wat ontwikkeld wordt voor de ene klant, komt na de volgende update ook beschikbaar voor u.

Een voorbeeld: recent presenteerden we één van de nieuwe TMS-functionaliteiten genaamd ‘Onregelmatigheden’. Deze functionaliteit ondersteunt uw Customer Service-afdeling door onregelmatigheden in het bezorgproces vast te leggen, zoals ‘niet thuis’, ‘breuk’, ‘schade’, of welk label ook u hieraan wilt geven. Dit is standaard functionaliteit. Maar welke onregelmatigheden er worden vastgelegd en hoe deze moeten worden opgevolgd in de TMS-applicatie – dat is volledig aan u. Zo kan er bijvoorbeeld rechtstreeks vanaf het onregelmatigheidsdocument een mailcommunicatie worden opgestart met de opdrachtgever. Of kan er automatisch een tweede levering worden aangemaakt. Of, misschien wilt u dat een functie getriggerd wordt waarbij deze opdracht opnieuw in een planbak terecht komt en de extra levering apart wordt gefactureerd. Het is allemaal flexibel te configureren.

De voordelen van standaard, de flexibiliteit van maatwerk

De functionaliteiten zijn dus standaard beschikbaar in 3PL Dynamics. Hoe we deze inrichten bepaalt u – samen met uw key-users – gedurende de implementatie. Maar dankzij deze filosofie kan Boltrics zorgen dat u altijd up-to-date bent met uw (nieuwe) softwareoplossing en worden na iedere update gezamenlijk eventuele bugs in de nieuwste versie opgespoord én opgelost. Want iedereen werkt tenslotte op dezelfde versie.

“Met 3PL Dynamics in de  Microsoft Cloud hebben we elke maand een update en zitten we continu op de laatste versie. Waardoor we altijd gebruik kunnen maken van de nieuwste ontwikkelingen.”

Stan Bormans, Warehouse Manager bij Curfs Logistics

Aansluiten bij het peloton?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van standaard functionaliteit in 3PL Dynamics? Of wilt u met eigen ogen zien hoe flexibel deze standaard nu eigenlijk is? Laat het ons weten via sales@boltrics.nl en ontdek het zelf.