Snelheid en precisie. Daar draait het om in de logistieke wereld. Op tijd goederen van A naar B brengen, realtime een correct overzicht bieden van de opgeslagen goederen en zo efficiënt mogelijk uw logistieke processen vormgeven. En dan wilt u ook dat uw softwareoplossing deze snelheid aankan. Niet voor niets heeft een sterke performance prioriteit in bijna alle ontwikkelingen die we als Boltrics doen. Maar zelf kunt u ook zorgen voor een hogere performance van uw applicatie. Dat begint bij een schone database!

Opschooninstellingen in 3PL Dynamics

Met elk geboekt document, verzonden mailtje of afgebroken scansessie groeit uw database. Dat is logisch. Maar niet al deze data moet voor altijd bewaard blijven in uw omgeving. Zo hoeven geboekte documenten “slechts” een aantal jaar bewaard te worden en kunnen afgebroken scansessie vrijwel bijna direct worden afgesloten en gewist. Dat is waar opschooninstellingen in beeld komen.

Hiermee kunt u zelf instellen welke gegevens na welke periode verwijderd mogen worden uit uw omgeving. Zo voorkomt u niet alleen een onnodig grote database, wat de performance van uw applicatie neerhaalt, maar u voorkomt ook foutmeldingen. Zo kunnen te veel onjuist afgesloten scansessies voor foutmeldingen zorgen in uw proces, wanneer uw medewerkers bijvoorbeeld terecht komen in een oude sessie. En kunnen EDI berichten uit de DI Message Tabel die printbestanden bevatten ervoor zorgen dat uw database onbewust enorm toeneemt. Verwijder daarom periodiek deze gegevens met opschooninstellingen.

Verzonden e-mails periodiek verwijderen

Vanaf Business Central v20 worden verzonden mailtjes bewaard in uw omgeving. Op zich is dat natuurlijk een mooie functionaliteit, maar de valkuil is dat deze e-mails niet standaard worden opgeschoond. En als u in uw processen veel pdf’s verstuurd, kan dit leiden tot een enorme groei van uw database.

Met opschooninstellingen in 3PL Dynamics kunt u ook deze e-mails periodiek verwijderen en voorkomt u een onnodig trage performance. Daarbij voorkomt u zo dat u extra kosten heeft doordat u extra ruimte voor uw database moet aanschaffen. In de video hieronder laten we zien hoe u dit eenvoudig zelf instelt.

Ook een schone database?

Wilt u meer weten over opschooninstellingen in 3PL Dynamics? Neem dan contact op met Marketing of uw Boltrics Partner. Heeft u hulp nodig met het correct inrichten van deze instellingen? Maak dan een ticket aan of vraag uw partner naar de opties voor ondersteuning.