In de snelle wereld van vandaag is tijd van essentieel belang. Het verwerken van alle inkomende documenten is een tijdrovend proces, waardoor het lastig is om efficiënt te blijven. Toch is die documentenstroom op veel plaatsen van groot belang, bijvoorbeeld als het gaat om import en export van goederen. Dat zien we ook bij bedrijven die actief zijn in het transport van groente en fruit.

De Europese Unie (EU) heeft strenge kwaliteitsvoorschriften waaraan geïmporteerde groenten en fruit moeten voldoen. Het kwaliteits-controle-bureau (KCB) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles op de naleving van deze voorschriften. Na goedkeuring ontvangen bedrijven van het KCB een certificaat van vrijgave (P2-code) of een gecertificeerd inspectiecertificaat. Dit proces kan echter betrekking hebben op meerdere containers, die in meerdere bestanden worden verwacht, waardoor het een ontmoedigende taak is om handmatig af te handelen.

Form Recognition biedt de oplossing

Mogelijk heeft u eerder gelezen dat Form Recognition de mogelijkheid biedt om inkoopfacturen, NOA’s en Douanedocumenten automatisch te verwerken. In deze blog werd al aangekondigd: terwijl u dit leest, worden nieuwe modellen getraind en toegevoegd. Nu is het model beschikbaar voor de verwerking van “Mededelingen Status Vooraanmelding KCB”!

Hoe werkt het?

Form Recognition herkent de gegevens uit het document en voegt de statusmededeling en P2-code als bijlage toe aan de gerelateerde dossiers. Dit werkt ook als het gaat om meerdere containers en/of dossiers. Bent u actief in de import van groente en fruit, dan herkent u ongetwijfeld dit voorbeeld:

Aangiftedocument KCB
Aangiftedocument KCB

Tijdbesparend en minder kans op fouten

Door dit proces te automatiseren kunt u statusmededelingen sneller verwerken met minimale menselijke tussenkomst. Dit bespaart niet alleen tijd, het vermindert de kans op fouten. Het helpt ook het gehele proces te stroomlijnen, waardoor het efficiënter en kosteneffectiever wordt. Naarmate meer bedrijven deze technologie invoeren, kunnen we verdere verbeteringen in het inklaringsproces verwachten, wat uiteindelijk de hele sector ten goede komt.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Form Recognition? Of wilt u op een andere manier uw communicatie met klanten en leveranciers automatiseren? Mail dan naar marketing@boltrics.nl.