Een softwareoplossing is een verlengde van uw operatie. Het is dé driving factor van een efficiënt logistiek proces. En wanneer u net voor een nieuwe applicatie heeft gekozen, bent u vol enthousiasme over de mogelijkheden van het systeem. U kunt niet wachten om te starten met implementeren. Maar… hoe zit dat met de rest van uw organisatie? Hoe krijgt u alle neuzen dezelfde kant op? En hoe zorgt u dat alle betrokkenen nét zo achter de keuze staan als uzelf?

In 3 maanden live. Zonder twijfel.

Boltrics’ projectaanpak staat als een huis: in drie maanden van start tot go-live. Deze aanpak is bewezen succesvol. Met de ervaring van 300+ implementaties helpen we ook uw operatie naar een succesvolle livegang. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over hoe het project verloopt en met welk team u het maximale resultaat behaalt. En in deze blog helpen we u alle teamleden tijdens het project aan boord te krijgen én te houden.

Draagvlak is key. Draagvlak onder key-users is nóg belangrijker.

Draagvlak is enorm belangrijk tijdens een implementatie. Maar zeker wanneer we samen de software in slechts drie maanden implementeren. Met ‘samen’ als sleutelwoord. Want werken met Boltrics is een partnership. Met de kennis van onze consultants, een bewezen projectaanpak en uw kerngebruikers als product evangelist. Dat begint bij de implementatie. Dat is het moment waarop uw key-users alles uit de kast kunnen halen – en zelfs moeten halen. Zij zijn uiteindelijk de dragende kracht van de oplossing. Daag uw kerngebruikers daarom uit. Trigger ze. En enthousiasmeer ze om zo veel mogelijk uit de oplossing te halen. Want hoe meer inzet en input van de key-users, hoe beter de applicatie aansluit bij uw processen. Oftewel, hoe succesvoller de implementatie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Alle neuzen dezelfde kant op krijgen is een uitdaging. Draagvlak creëren onder de key-users en hen enthousiasmeren is stap één. Maar vooraf de voorwaarden en condities duidelijk maken is zeker net zo belangrijk. Het team moet zich bewust zijn van de zaken die we wel gaan doen en zeker ook de zaken die we niet gaan doen. Sta bij iedere beslissing stil bij de gemaakte afspraken en bepaal: ‘zo worden we succesvol’.

Focus, focus, focus.

Het hoofdingrediënt voor een geslaagd implementatietraject is focus. Zorg dat u en uw team de koers blijven varen die vooraf overeengekomen is. Alleen zo voorkomt u dat u onderweg afgeleid wordt door de nice-to-haves, waardoor u niet toe komt aan de absolute must-haves.

Uw key-users hebben de ervaring. Maar dat betekent ook dat zij soms afgeleid worden door extreme uitzonderingen. Voorkom dat het project afdwaalt. Zo gaat u succesvol én voorspelbaar live.

De hele organisatie achter het nieuwe systeem

Vervolgens heeft u uw key-users aan boord. Maar uw organisatie is groter dan dat. Hoe zorgt u dan dat ook de collega’s op de vloer volledig achter de keuze voor het nieuwe systeem staan? Hieronder delen we een aantal quick wins uit eerdere succesvolle projecten:

  • Informele chit-chats bij de koffieautomaat. Deel met collega’s welke vorderingen er zijn gemaakt op projectdagen. En welke functionaliteiten jullie nu ter beschikking hebben die u eerder niet had.
  • Nieuwsbrief. Zeker in grotere organisaties kunt u uw collega’s aan boord krijgen door een artikel of video te plaatsen in het weekblad of de maandelijkse email. Vertel hier waarom deze keuze is gemaakt en sta stil bij de behaalde mijlpalen tijdens de implementatie.
  • Luister. Soms komen de beste ideeën van de vloer. De collega’s op de vloer zien de processen van het dichtstbij. Maar… waak er tegelijkertijd voor dat u niet afgeleid wordt door details. Blijf als key-user de helikopterview houden.
Software implementatie WMS TMS

3 best practices voor een projectaanpak die wél werkt | inclusief valkuilen

Ontdek meer tips op weg naar een succesvolle livegang >>


Meer weten?

Bent u benieuwd naar eerdere implementaties? Of wilt u meer weten over de implementatiemethodiek of mogelijkheden in 3PL Dynamics? Mail naar marketing@boltrics.nl.