Van Veldhuizen Logistiek is in een paar jaar tijd gegroeid van sec transporteur tot allround logistiek speler met drie sites in Veenendaal en Rhenen. Of het nu gaat om voorraadbeheer of transport – de mensen bij Van Veldhuizen regelen het. Deze transitie vroeg echter wel om een nieuw WMS. De beste match vonden ze in de branche oplossing van Boltrics gehost in de Microsoft cloud.

121 jaar aan kleine en grote aanpassingen voor de beste dienstverlening

Van Veldhuizen Logistiek heeft al 121 jaar ervaring op de teller staan. Een echt familiebedrijf. Nuchter en klantgericht. Maar ouderwets? Dat allesbehalve. Zo zetten ze zoveel mogelijk in op automatisering en digitalisering. En voeren ze dagelijks kleine en grote aanpassingen door om de dienstverlening te verbeteren. Een van de recente grote aanpassingen is de opening van hun derde locatie op het industrieterrein Remmerden in Rhenen.

De groeiende vraag vanuit klanten vereiste een uitbreiding van de opslagcapaciteit. Van Veldhuizen greep dit moment gelijk aan om ook hun WMS te upgraden. Van basale warehouseprocessen tot een integratie met Exact Online. Alles vond plaats in nog geen drie maanden tijd. Ondertussen maken ze een paar maanden gebruik van het nieuwe WMS en zijn de eerste resultaten zichtbaar. Zo boeken ze de eerste tijdswinst op orderinvoer en kunnen ze klanten transparant inzicht bieden in de activiteiten en voorraden.

Marc van Veldhuizen, Manager Logistiek bij Van Veldhuizen: “Vanaf dag één zaten we er met volle energie in. Het zit in ons DNA om continu te analyseren hoe we onze processen kunnen optimaliseren. Om dan een tool in handen te hebben waarmee je écht de volgende stap kan zetten is goud waard. Dan volgen al snel vragen als ‘hoe kunnen we de informatievoorziening richting klanten verbeteren zónder dat het meer tijd kost?’ De best practices van Boltrics boden uitkomst en de ervaring van de consultant gaf richting.”

Op de rol: verdere optimalisaties

Van Veldhuizen Logistiek blijft in beweging, letterlijk en figuurlijk. Want waar de vrachtwagens af en aan rijden, worden ook de eerste plannen al gemaakt voor verdere procesoptimalisatie. Van transport tot de introductie van nieuwe picking processen.

Van Veldhuizen live met Boltrics' WMS