PESENTI Trasporti & Logistica, een van Italiës meest toonaangevende transportbedrijven, stapt over Boltrics’ TMS in de cloud. Met een breed scala aan diensten in Italië en in het buitenland kunnen ze hun klanten nu nog beter ondersteunen. Ze kunnen profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van TMS en beschermen tegelijkertijd hun data beschermd op het hoogst mogelijke niveau. Benedetto Pesenti, “realtime inzicht terwijl de gegevens van onze klanten beschermd blijven.”

Sinds de oprichting in 1953 heeft Pesenti een lange weg afgelegd. Met 60 jaar ervaring weten ze dat succes niet komt aanwaaien. Het vergt vastberadenheid, hard werken en moed om continu te innoveren. Je kunt niet zomaar achteroverleunen. You need to be in the driver’s seat.

Een van de belangrijkste pijlers binnen Pesenti is klantloyaliteit. En dat gaat niet zonder vertrouwen. Ze voelen dan ook altijd de drang om te bewijzen dat ze een betrouwbare partner zijn. Door stipte levering en accurate, actuele informatie. Met ruim 36.000 zendingen per jaar kunnen ze niet zonder een solide TMS. Een hulpmiddel dat hen helpt controle te houden over alle bewegingen. Of goederen met eigen wagens worden vervoerd of worden uitbesteed, 24/7 inzicht is essentieel.

Benedetto Pesenti – CEO bij Pesenti: “In een dynamische wereld als logistiek heeft klantloyaliteit onze prioriteit. Om gelijke tred te houden met de behoeften van de klant, moeten we op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen. We willen niet beperkt worden door technologie. Het moet het onderscheidend vermogen van onze logistieke operatie juist ondersteunen. En groei mogelijk maken.”

Het zit in het DNA van Pesenti om continu te kijken hoe ze hun bedrijfsprocessen kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld met geavanceerde planningstools die hen helpt om grip te houden op vrachtbewegingen. Om zo de benodigde optimalisatieslag te maken en eenvoudig de laatste informatie te communiceren met chauffeurs, onderaannemers en klanten.

Geen zorgen over back-ups. Minder complexiteit. Meer innovatie.

Het hoofddoel van hun zoektocht naar een nieuw TMS was de wens van een Cloud-applicatie waarmee ze planning, uitvoering en WMS-activiteiten kunnen integreren. Om dit te bereiken, startte hun zoektocht naar een partner waarmee ze het applicatie-ecosysteem konden ontwikkelen. Hun zoektocht bracht hen bij 3PL Dynamics – een branchestandaard speciaal ontwikkeld voor 3PL bedrijven. Een cloudoplossing die komt met de altijd up-to-date garantie. Met meer dan 300 implementaties in 24 landen kan Pesenti vertrouwen op een bewezen staat van dienst.

Benedetto: “Met 3PL Dynamics worden we niet langer geconfronteerd met verouderde software en kunnen we snel inspelen op veranderende IT-behoeften. Het biedt ons de mogelijkheid om nieuwe bedrijfsprocessen te ontwikkelen waardoor we een kwalitatieve voorsprong hebben.

Tegelijkertijd hebben we, met onze logistieke software gehost in Microsoft Azure, toegang tot het hoogst haalbare niveau als het gaat om databescherming. Zo houden we hackers buiten de deur en beschermen we onze data.”

Om logistiek dienstverleners over de hele wereld te ondersteunen, werkt Boltrics samen met lokale partners. In Italië is NuBeTech de voorkeurspartner om de implementaties uit te voeren. Een ervaren Microsoft-partner met een trackrecord van ERP-implementaties.