De transportindustrie staat voor grote uitdagingen. Van een tekort aan chauffeurs tot overheidsregelgevingen. Wilt u succesvol blijven? Dan moet u kosten reduceren en tijd besparen door in te zetten op efficiëntie. Terwijl deze efficiëntie juist onder druk staat van onvoorspelbaarheid in de supply chain, de toename van kleine zendingen en zelfs de Brexit. Tel daarbij op dat het tekort in personeel de komende jaren alleen maar toeneemt en de noodzaak van een sterk cloud-based Transport Management Systeem wordt alleen maar groter.

Bij Boltrics snappen we die noodzaak. En helpen we u graag vooruit. Daarom investeerden we de afgelopen periode in nieuwe toepassingen van ons TMS. En zetten we vol in om nog meer verbeteringen toe te voegen die aansluiten bij uw behoeftes als transporteur. In deze blog delen we alvast drie gerealiseerde ontwikkelingen uit lopende TMS projecten.

Hogere performance

Allereerst is er veel tijd geïnvesteerd in het verbeteren van de performance. Niet alleen technisch, maar ook functioneel. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de TMS applicatie nu (nog) beter performt. In de volledige breedte. De applicatie laadt sneller en kent een duidelijke UI. Dankzij de komst van de moderne actiebalk werkt het systeem intuïtiever, doordat u zelf functies kunt ordenen op een wijze die logisch is voor uw processen.

3 ontwikkelingen uit recente TMS projecten

Als klant van Boltrics bent u bekend met onze peloton filosofie. Deel van deze filosofie is dat we samen bouwen aan de branchestandaard door nieuwe ontwikkelingen uit een project beschikbaar te stellen voor alle andere logistiek dienstverleners die gebruik maken van 3PL Dynamics. En dat levert onder andere de volgende nieuwe TMS functionaliteiten op:

1. Planning worksheet

Met een planning worksheet wordt het mogelijk om TMS trajecten samen te stellen tot een voorstel rit. Deze kunt u eventueel aanvullen met orders waarvan u verwacht dat ze binnen gaan komen, maar die nog niet beschikbaar zijn. Hierdoor kunt u een voorplanning maken die veel inzicht biedt. En kunt u deze voorstel ritten eenvoudig doorzetten naar definitieve ritten.

2. Onregelmatigheden

Wanneer u actief bent in de transport krijgt u te maken met allerlei onregelmatigheden. Zo kan de klant niet thuis zijn, is een adres niet bereikbaar of bekend, of krijgt u te maken met schade van goederen. Wanneer dit gebeurt, wordt dit via de boordcomputer (of telefonisch) teruggekoppeld naar de customer service afdeling van uw transportoperatie. Hier kunnen de medewerkers vervolgens de onregelmatigheden verwerken en direct acties uitzetten. In 3PL Dynamics ligt inmiddels de basis voor deze veelgevraagde functionaliteit.

3. Periodieke klantupdate

Het is nu mogelijk om klanten automatisch periodieke updates te sturen. Zo kunt u via de communicatie planning en planning regels functionaliteit klanten periodiek informeren over de status van orders. Denk bijvoorbeeld aan verwachte ETA’s of leveringsstatussen.

Coming soon!

De ontwikkelingen in de TMS module van 3PL Dynamics zijn nog lang niet klaar. Binnenkort worden de mogelijkheden uitgebreid met ‘Cash on delivery’ en GEO coding via taakwachtrijen, wat de performance en betrouwbaarheid van data verbeterd. Daarbij mag u in de nabije toekomst een nieuw boordcomputer API framework verwachten, waarmee u boordcomputerintegraties beter en flexibeler onderhoudt. En komen er diverse ontwikkelingen op TMS contracten: van contract clausules en kortingen op tarieven, tot visualisatie en publicatie. Kortom, stay tuned voor meer nieuwe functionaliteiten!

Wilt u meer weten over Boltrics’ TMS oplossing of de ontwikkelingen in de aankomende periodes? Mail naar marketing@boltrics.nl.