We starten het nieuwe jaar sterk met nieuwe functionaliteiten binnen Microsoft Business Central. Eentje die we al eerder hebben behandeld is de moderne actiebalk. Maar Business Central 2022 release wave 2 heeft nog veel meer voor ons in petto. Ontdek 3 nieuwe functionaliteiten in deze blog.

1. BTW-datum aanpasbaar

In sommige landen is het vereist om de btw-overzichten en aangiftes te rapporteren op een andere datum dan de boekingsdatum. Microsoft heeft dit vereiste meegenomen voor een nieuwe functionaliteit die inhoudt dat gebruikers een nieuwe datum kunnen toevoegen.

De btw-datum staat nu op alle inkoop-en verkoopdocumenten, maar ook op de dagboeken. Gebruikers kunnen een standaardwaarde voor de btw-datum instellen (boekingsdatum of documentdatum) in de grootboekinstellingen. Vervolgens kan voor ieder document afzonderlijk de datum worden aangepast. Na het boeken van een document, wordt de nieuwe btw-datum zichtbaar in btw-boekingen en grootboekboekingen. U kunt ook na boeking de btw-datum nog aanpassen.

2. BTW-clausule: tekstuitbreiding

Altijd al meer tekst nodig gehad bij de BTW-clausule? Dan hebben wij goed nieuws, want dit is één van de nieuwe functionaliteiten. Ook deze functionaliteit komt voort uit vereisten voor btw-clausules: in sommige landen is meer uitleg vereist waardoor het nodig is om meer tekst toe te kunnen toevoegen.  

Om gebruik te maken van deze functionaliteit gaat u naar de pagina btw-clausules en kiest u daar de clausule waaraan u meer tekst wil toevoegen. Hierna kiest u de actie “Tekstuitbreiding”. Dit activeert de functionaliteit direct: u heeft nu meer ruimte voor tekst.

3. Company Selector

De derde nieuwe functionaliteit is de company selector. U kunt meerdere bedrijven in een Business Central omgeving hebben. Met deze nieuwe functionaliteit kunt u gemakkelijk switchen tussen deze bedrijven. Met de sneltoetsen “CTRL+O” opent u de lijst met beschikbare bedrijven. Vanuit deze lijst kunt u kiezen naar welke bedrijfsomgeving u wil gaan.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de nieuwste functionaliteiten in 3PL Dynamics? Lees hier meer over de laatste updates van Microsoft. Of registreer u op de Boltrics Academy en blijf continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw software.