Het Boltrics peloton gaat vooruit. Na elke update kunt u als klant gebruik maken van de laatste logistieke functionaliteiten en bent u verzekerd van de meest recente technologie. Maar niet alleen Boltrics gaat vooruit. Ook de updatetrein van Microsoft raast door. En biedt u met de komst van Business Central 2022 Release Wave 2 – oftewel v21 – nieuwe ontwikkelingen om uw processen nóg beter te ondersteunen. Eén van de nieuwe functies die uit het oog springt? De moderne actiebalk. In deze blog leggen we uit hoe deze nieuwe functionaliteit het aantal kliks van uw medewerkers drastisch vermindert. En waarom u niet meer terug wilt naar de oude.

Wat is de moderne actiebalk in v21?

Met de moderne actiebalk kunt u acties en functies op de verschillende schermen van 3PL Dynamics eenvoudig sorteren, verplaatsen of groeperen. Knoppen die u vaak gebruikt trekt u bijvoorbeeld los uit een categorie en plaatst u direct op het lint. Of u brengt functies die in uw processen vaak samengaan juist samen in één categorie. Zodat u snel bij beide knoppen kunt. Dat scheelt kliks. En dus tijd.

Let op: deze functie is alleen beschikbaar voor versie 21 en hoger. Boltrics is nog bezig met de ontwikkelingen en nog niet alle beschikbare opties zijn meteen actief.

Kom maar op met die moderne actiebalk!

Bent u benieuwd of deze nieuwe actiebalk voor u werkt? Dan kunt u deze vanaf v21 gebruiken in uw software. Ga naar ‘functiebeheer’ en activeer de functie ‘Functie-update: moderne actiebalk’. Deze functie kan geactiveerd worden voor alle gebruikers of voor een enkele sessie om deze uit te proberen.

What’s new?

Het lijkt een kleine wijziging… een nieuwe actiebalk. Maar deze nieuwe ontwikkeling kan uw klikgedrag enorm vereenvoudigen. En u bent zelf in control welke functies u onder welke categorie hangt. Of welke u dus helemaal niet meer in een categorie wilt onderbrengen. Dit alles richt u zelf in via ‘personaliseren’.    

Concreet zijn de volgende punten anders ten opzichte van de ‘oude’ actiebalk:

  1. De actiebalk is default vast gepind;
  2. Acties kunnen verplaatst worden tussen de verschillende categorieën;
  3. De volgorde van de acties en categorieën kan aangepast worden;
  4. En acties kunnen verplaatst worden naar de actiebalk (het lint).

Deze aanpassingen zijn mogelijk op de lijstpagina’s en op de kaartpagina’s.

Standaard actiebalk in v22

De mogelijkheid om in v21 de actiebalk naar wens aan te passen, geeft Boltrics de kans om ook de standaard actiebalk op 3PL Dynamics lijsten en pagina’s aan te passen. Dat betekent dat u vanaf v22 al voor gedefinieerde lay-outs van de actiebalk terugvindt in uw software. Zo heeft u standaard al de belangrijkste knoppen bij de hand voor meer consistentie tussen pagina’s en minder kliks. Natuurlijk kunt u deze standaard actiebalk nog steeds naar wens aanpassen. Hieronder een sneak preview van deze nieuwe configuratie.

Modern action bar - sneak preview 1
Modern action bar - sneak preview 2

Let op: door de wijzigingen in de actiebalk kunnen sommige profielinstellingen verdwijnen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de nieuwste functionaliteiten in 3PL Dynamics? Lees hier meer over de moderne actiebalk van Microsoft. Of schrijf je in op de Boltrics Academy en blijf continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw software.