Cyber security. Het is en blijft een hot-topic in de logistieke sector. Hoe houdt u indringers buiten de deur? En hoe laat u uw gebruikers veilig inloggen? Uw systemen beveiligen door middel van authenticatie is het antwoord. Maar ook daarmee is stilstaan een risico. En moet u mee met de ontwikkelingen op het gebied van authenticatie om uw logistieke systemen te blijven ondersteunen. Veilig.

POP3 vervangen door Office 365 Outlook Connector

We schreven al eerder over de veranderingen in authenticatie. Over de overstap naar OAuth2 voor inkomende webservicecalls en Azure AD App registratie voor uitgaande e-mail (SMTP). Deze veranderingen spelen nu ook voor inkomende e-mails (POP3) op Office365 mailaccounts. Dit is geen nieuws; Microsoft heeft dit al langere tijd aangekondigd. Maar nu is er ook echt een definitieve overgangsdatum: 1 januari 2023.

Wat is POP3?
POP3, oftwel Post Office Protocol, is een protocol voor het ophalen van e-mails van een mailserver. POP3 is een internetstandaard die de e-mails vanaf de server overbrengen naar het e-mailprogramma van een client.

Waarom stapt Microsoft van POP3 af?

Eigenlijk stopt Microsoft niet met POP3, maar met de Basic Authentication voor POP3. De voornaamste reden waarom is veiligheid. Basic Authentication is niet langer voldoende om uw e-mails te beveiligen. Terwijl het beveiligen van e-mails nog nooit zo belangrijk is geweest als nu. Denk alleen al aan welke vertrouwelijke informatie u eigenlijk allemaal deelt via mail. Met Basic Authentication is er een vergroot risico op datalekken. En dit levert gevaar op voor uw logistieke operatie.

Wat betekent dit voor u?

Als u nog geen stappen heeft ondernomen, is het nu tijd voor actie. Doet u niets, dan zult u straks niet langer e-mails kunnen ontvangen in andere systemen dan bijvoorbeeld Outlook. Check dus uw connecties. En of deze verandering invloed heeft op uw manier van werken. Denk hierbij niet alleen aan de “gewone” communicatie, maar ook aan de integratieberichten die u via e-mail ontvangt en verwerkt. Kom proactief in actie en voorkom problemen na 1 januari 2023.

Veilig mailen met Boltrics

Met Boltrics’ DataHub-platform bieden we een oplossing aan. We hebben al een koppeling ontwikkeld die de mogelijkheid biedt om mailboxen uit te lezen. En deze koppeling is voorbereid om de Basic Authentication te vervangen. Zo kunt u zorgeloos e-mails blijven ontvangen en wordt uw logistieke operatie niet verstoord.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de vervanging van POP3? Of over het DataHub platform en de mogelijkheden die het u biedt? Neem contact op met marketing@boltrics.nl. Onze collega’s staan voor u klaar.