Printen is een essentieel onderdeel van uw logistieke proces. Of het nu gaat om het afdrukken van ZPL labels of rapporten, stiekem drukt u nog heel wat fysiek af. In onze eerdere blog heeft u kunnen lezen hoe de BoltricsService uw printactiviteiten ondersteunt, hoe u de nieuwste versie installeert en hoe u de BoltricsService kunt aanroepen. Maar u kunt veel meer. In deze blog duiken we in de instellingen van de BoltricsService. We leggen uit hoe u zelf instellingen wijzigt om meer analyses te kunnen doen op eventuele foutmeldingen. En dus sneller up-and-running bent na een error.  

Stap 1: Open parameters via IIS Manager.

De BoltricsService is een webservice die gehost wordt binnen Internet Information Server op een Microsoft Windows omgeving. In de IIS Manager kunt u deze website vinden.

Wanneer u klikt op ‘BoltricsService’ kiest u de menuoptie ‘Verkennen’. Hiermee wordt Explorer geopend op de locatie van de website. Dit is standaard C:\inetpub\BoltricsService\BoltricsService<versienummer>. In deze map staat de Web.config. Een bestand dat aangepast kan worden met een teksteditor. Bijvoorbeeld met het standaard kladblok in Windows.

In de Web.config zijn een aantal parameters die u zelf kunt aanpassen. Zo kunt u met deze verschillende parameters default instellingen meegeven, de methode bepalen die gebruikt wordt om van Pdf-bestanden een printopdracht te maken, of printvolgordes verbeteren.

Stap 2: Activeer logging met parameter Debug

Tussen alle parameters vindt u ook de parameter ‘Debug’. Deze parameter zorgt ervoor dat er meer informatie wordt opgeslagen. Als deze parameter ‘True’ is, wordt er zogenoemde logging geschreven naar de locatie die opgegeven is in de TempDirectory. De optie zal per printactie een bestand aanmaken – een logging-bestand van de pdf verwerking naar printopdracht. Er wordt een bestand gemaakt met daarin de PDF die geprint wordt en een EDI-bestand met de response die eventueel verstuurd is naar Business Central.

Stap 3: Sla wijzigingen op

Als er instellingen zijn aangepast in het Web.config-bestand dient de Application Pool van de BoltricsService in IIS Manager nog ververst te worden om de wijziging direct actief te maken. Dit doet u door de ‘Toepassingsgroepen’ te kiezen. Vervolgens de BoltricsService te selecteren en in het kader rechts op ‘Recyclen’  te klikken.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de instellingen in de BoltricsService? Of wilt u meer uitleg over de paramaters die u via deze webservice kunt aanpassen? Mail dan naar marketing@boltrics.nl