Updaten. In de huidige maatschappij is dit iets wat we bijna dagelijks doen. Van onze telefoon en laptop, tot aan onze status op Facebook en LinkedIn. We schreven al eerder waarom updaten zo belangrijk is. En als Boltrics beloven we dat u met de branchestandaard altijd up-to-date bent. Dat betekent dat 3PL Dynamics ook moet worden geüpdatet.  Voor uw toekomstige updates hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Zo wordt de volgende update appeltje-eitje!

Wees voorbereid

Om voorbereid te zijn op het testen van toekomstige updates, kunt u in de huidige productieomgeving al instellingen aanpassen. Daar kun u nu al mee aan de slag gaan. Wij hebben drie verschillende tips om u hiermee op weg te helpen:

  1. E-mailadres invullen voor test e-mails
  2. Transportlocaties aanpassen voor berichtsoorten
  3. Document afhandelingsposten testen

1. E-mail adres invullen voor test e-mails

Allereerst is er de mogelijkheid om een e-mailadres in te vullen. Dit e-mailadres krijgt vervolgens alle uitgaande e-mails vanuit de niet-productie omgeving binnen. U kunt een e-mailadres invullen voor de volgende omgevingen: RAPP, TEST, SAND, WISH en ZERO.
Het e-mailadres wordt ingevuld bij ‘3PL instellingen (Klant)’. In de video hieronder laten we zien hoe dit moet.

2. Transportlocatie aanpassen voor berichtsoorten

Bij berichtsoorten heeft u de mogelijkheid om een alternatieve transport locatie op te geven. Uitgaande berichten worden dan hiernaartoe gestuurd. U kunt hier in de instellingen ook een alternatieve gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Bekijk de video om er direct mee aan de slag te gaan.

3. Document afhandelingsposten testen

Heeft u succesvol een e-mailadres ingevuld bij ‘3PL instellingen (Klant)’? Dan kunt u nu ook testen met de document afhandelingsposten. Boek bijvoorbeeld een verkoopfactuur of een ander document waar ‘documentafhandeling – instellingen’ voor zijn. Daarna kunnen taakwachtrijpost 2 en 3 handmatig verwerkt worden. We leggen stap-voor-stap uit hoe het werkt in de video hieronder.

Note: Om te zorgen dat de e-mails verstuurd worden kan het zijn dat het ‘documentafhandeling – schema’, gekoppeld aan de posten, nog uitgevoerd moeten worden.

Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen over hoe u het beste kunt voorbereiden op de volgende update? Mail naar marketing@boltrics.nl.