Als we om ons heen kijken, zien we de extreme gevolgen van het tekort aan arbeidskrachten in veel verschillende industrieën. Of het nu op Schiphol is, bij de NS of in de horeca, overal is een groot tekort aan mensen. Met als gevolg dat sommige bedrijven hun dienstverlening reduceren wat zorgt voor ontevredenheid bij klanten, minder omzet en een lagere marge. Tel daarbij op dat we in een energiecrisis zitten en er volgens DNB en het IMF een lage economische groei verwacht wordt – inclusief langdurige hoge inflatie. Dit alles is niet om vrolijk van te worden. Het geeft onzekerheid, drukt de marges van uw logistieke onderneming en zorgt dat u als ondernemer slechts beperkt kunt schakelen doordat de mensen er simpelweg niet zijn. 

Kunstmatige intelligentie als uitkomst in crisistijd

Het goede nieuws is dat deze uitdagingen ondernemers drijft tot het uitvinden van nieuwe wegen en nieuwe oplossingen. Daar helpen wij graag bij. En samen met onze klanten komen we tot nieuwe innovaties. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van kunstmatige intelligentie in de softwareoplossingen die wij bieden aan u als logistiek dienstverlener. 

AI: een stabiele factor in uw operatie

Door het toevoegen van kunstmatige intelligentie – ook wel bekend als artificial intelligence (AI) – kunt u processen voorspelbaarder maken. Voorspelbaarder omdat de kwaliteit constant wordt. Wij als IT’ers zeggen wel eens “een computer liegt nooit”. En dat is ook zo. Een computer vergelijkt waarden, doet daar een berekening op en geeft een resultaat terug. Die is altijd hetzelfde als de input gelijk is. Dat kun je van een mens niet zeggen, want die zit de ene keer beter in zijn vel dan de andere keer. Of is op het ene moment meer geconcentreerd bezig dan op het andere moment.  

Eenvoudiger opschalen

Een ander voordeel is dat u door gebruik van kunstmatige intelligentie minder afhankelijk wordt, doordat het werk gedaan wordt door een computer. U bent dus niet afhankelijk of uw medewerker er überhaupt is, wat het ziekteverzuim is of het feit dat er een groot tekort aan arbeidskrachten is. Kortom, uw bedrijf is schaalbaarder, omdat u niet meer beperkt wordt door medewerkerscapaciteit en u dus zowel uw omzet als uw marge kunt verhogen.

Kunstmatige intelligentie in 3PL Dynamics

In 3PL Dynamics uit het gebruik van AI zich via Microsoft Cognitive Services in onze module Customs & Logistics Integrations. Op deze manier kunnen we met behulp van kunstmatige intelligentie met ongestructureerde data (bijvoorbeeld pdf’s) als input, op een intelligente manier orders aanmaken in uw logistieke softwareoplossing. Met een hoge voorspelbaarheid en lage foutkans. Daarna kan de order via een workflow automatisch vrijgegeven worden en beschikbaar komen voor orderpicking of een chauffeur. Dit alles zonder tussenkomst van een mens en dus volledig automatisch. Het resultaat? Er vindt geen manuele order entry meer plaats en de voorspelbaarheid gaat omhoog. U kunt daardoor meer volume met hetzelfde aantal medewerkers doen, de omzet neemt toe én de kosten gaan omlaag.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over kunstmatige intelligentie in 3PL Dynamics? Of de werking van deze nieuwe vorm van document Capture? Mail dan naar marketing@boltrics.nl en maak uw bedrijf klaar voor de toekomst.