Vertragingen. Spoedritjes. Last-minute veranderingen. Dagelijks krijgen uw transportplanners te maken met een groot aantal verschillende klanten, wensen, afspraken, chauffeurs en orders. En niet altijd even gestructureerd. Zo komen vaak alle orders binnen in één en dezelfde planbak. Terwijl echt niet al deze orders van belang zijn voor al uw planners. Dat resulteert in fouten, afleidingen en een inefficiënt planproces. Geef uw planners daarom slechts één overzicht van de orders die voor hen relevant zijn en behoedt uw medewerkers voor de chaos die de transportsector kan zijn. Uw TMS helpt u hierbij.

Filters instellen op orderoverzichten

In 3PL Dynamics stelt u eenvoudig filters in op de lijstpagina’s. Zo ook op het overzicht met alle inkomende orders. Dat betekent dat u kunt filteren op bijvoorbeeld klantnaam en alleen de orders van die specifieke klant in beeld brengt. Of u filtert op de status van de order en ziet bijvoorbeeld alleen de orders die nog gepland moeten worden. Of, wanneer u verantwoordelijk bent voor de binnenlandplanning, filtert u op enkel bestemmingen binnen Nederland. Zo creëert u een overzichtelijke planbak voor uw medewerkers. 

Filters opslaan en hergebruiken

Wanneer u de juiste weergave heeft gevonden wilt u niet dat u de volgende keer opnieuw het hele filter in moet stellen. Zeker niet wanneer u deze regelmatig nodig heeft. Sla daarom filters op en navigeer ook in de toekomst direct naar de lijst met orders die voor u relevant zijn. In onderstaande video ziet u hoe u dit eenvoudig zelf doet.

Plantaken direct zichtbaar in het rolcentrum

Met deze filters kunt u zelfs nog een stap verder gaan. Op het rolcentrum van 3PL Dynamics, de startpagina van uw TMS, zijn het namelijk deze filters die de basis leggen voor informatie die getoond kan worden. Zo kunt u op het rolcentrum direct de planafdeling tonen voor die specifieke gebruiker. En kunt u tegels instellen – gebaseerd op deze filters – om direct te zien hoeveel orders gepland moeten worden, vandaag gelost of morgen geladen worden. Vanaf deze tegels kunt u vervolgens direct doorklikken naar de gefilterde lijst die achter deze tegel zit en door met uw plantaken.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over hoe 3PL Dynamics uw planproces vereenvoudigd? Of wilt u weten welke functionaliteit het TMS nog meer biedt? Bekijk dan het webinar Reken af met krappe marges en visualiseer uw winst of mail naar marketing@boltrics.nl.