Het contract is getekend. De afspraken zijn gemaakt en het implementatieproject gaat beginnen. Samen gaan we naar hetzelfde doel toewerken: een succesvolle livegang van 3PL Dynamics bij u op locatie. Binnen 3 maanden. Maar wat staat u te wachten? En hoe kunt u er zelf voor zorgen dat het project succesvol loopt?

Wat kunt u van ons verwachten?

Voordat we bij u op locatie starten met de implementatie zet onze projectmanager al een framework neer voor het project. Dit framework bestaat uit alle afspraken voor uw project. Van de kick-off tot de datum waarop u live gaat. Alles wordt vastgezet. Zo weet iedereen waar we samen naar toe werken.

Het framework wordt met functionele inhoud gevuld door de consultant. De consultant gaat het gesprek met de key-users aan om samen de processen in kaart te brengen. Op basis van deze informatie richt de consultant de omgeving in. Al uw processen worden verwerkt in 3PL Dynamics. Zo kunt u blijven werken zoals u gewend bent, maar dan sneller en efficiënter.

Uw rol in uw succes

Om samen uw livegang binnen 3 maanden te garanderen speelt de key-user de hoofdrol. Het is belangrijk om het juiste team aan tafel te hebben, zodat we samen snel stappen kunnen zetten. De key-users zijn de hoofdrolspelers in het hele proces. Zij bepalen het succes van het project!

Om dit succes te behalen is een juiste mind-set en een gezonde dosis enthousiasme nodig – aangevuld met proceskennis. Maar juist voor de key-users dienen interne voorwaarden goed geregeld te zijn. Het is van belang om vrijgespeeld te worden van het normale werk, te beschikken over een goede projectruimte voor afzondering en focus, en om keuzes te mogen maken in het proces. Oftewel: volledig draagvlak vanuit de organisatie om het project tot een succes te maken.

Neem echt de tijd voor de implementatie, zorg dat je masterdata goed in orde is, en betrek de mensen op de vloer bij het proces.

Sander van Andel, Directeur Van Andel Transport & Logistiek

Tip van onze projectmanager

Bent u key-user binnen het implementatieproject? Ga de vloer op! Maak een praatje met alle collega’s, zorg voor draagvlak en vergelijk de processen in de praktijk met die nu op papier staan.

Bent u er klaar voor?

Er zijn al 250+ klanten live. Hieruit hebben wij ook learnings gehaald. En deze zetten we graag bij u in. Wilt u meer weten? Mail naar marketing@boltrics.nl, wij staan voor u klaar.