Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Kwalificaties op de arbeidsmarkt verliezen daardoor sneller hun waarde. Leert u uzelf geen nieuwe kennis aan? Dan is er over 5 à 10 jaar een achterstand ontwikkeld die bijna niet meer in te halen is.

Daar komt ook bij dat iemand die voortdurend blijft leren, meer kennis heeft opgedaan en dus over meer vaardigheden beschikt. Doet er zich een onverwachte situatie voor waardoor uw logistieke proces stil ligt? Dan moet u snel schakelen. Iemand die blijft leren en zichzelf blijft uitdagen kan super snel schakelen en kan de situatie in een mum van tijd oplossen.

Een leven lang leren

Kennis is macht, zeggen ze. In de wereld van software, is dat misschien wel meer waarheid dan ergens anders. De ontwikkelingen in software gaan razendsnel. De basis blijft constant, maar er worden continu verbeteringen en nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Dat is ook het geval bij onze software, Microsoft 3PL Dynamics 365. Om bij te blijven is het belangrijk de software zo goed mogelijk te kennen. Maar hoe blijft u nu het beste op de hoogte van alle ontwikkelingen en hoe kunt u uw kennis bijhouden?

Iedereen leert anders. Daar houdt Boltrics rekening mee. Bij het bedenken en ontwikkelen van nieuwe content worden daarom vijf verschillende leerstijlen aangehouden:
1. Kunst afkijken: wat werkt? Meeliften, overnemen, leren in het echte leven
2. Participeren: dialoog, met anderen leren, samen iets uitzoeken, onderling vertrouwen
3. Kennis verwerven: boekenkennis, kennisoverdracht, leren van experts, doelgerichtheid
4. Oefenen: kritische reflectie, coaching, expliciet leren, oefenen
5. Ontdekken: in het diepe springen, nieuwsgierigheid, toeval, creativiteit

Ontdek de kennis van Boltrics

Allereerst hebben we een grote hoeveelheid blogs waarin we kennis met u delen. De onderwerpen gaan van de laatste trends op de markt, tot het zelf instellen van nieuwe functionaliteiten of tips waar u zelf mee aan de slag kunt gaan. Hier komen ook webinars en whitepapers bij kijken.

Daarnaast is een half jaar geleden de Boltrics Academy gelanceerd. Op dit platform kunt u momenteel 35 e-learnings vinden. Met onderwerpen variërend van basic user uitleg tot key user expert uitleg over bijvoorbeeld WMS contracten aanmaken en Statussjablonen. Elk half jaar wordt er ook een What’s New e-learning gelanceerd, waarin de nieuwe features getoond worden en kort toegelicht. Alle e-learnings zijn ook via de app LMS365 te bekijken, zo kunt u altijd nieuwe kennis opdoen.

Uiteraard kunnen via e-learnings niet alle vragen beantwoord worden of specifieke cases worden uitgelegd. Daarom is er elke maand een online Q&A-sessie, waarbij een consultant al uw vragen zal behandelen. Wilt u zich hiervoor inschrijven? Dat kan via de Academy.

Naast de e-learnings zijn er ook nog klassikale trainingen te volgen op het gebied van report building (RDLC) en Finance. Data van de trainingen zijn altijd terug te vinden op onze website.

Kennis opfrissen of vernieuwen

Herhaling is ontzettend belangrijk. Niet alle kennis blijft direct hangen. De Academy geeft de mogelijkheid om e-learnings zo vaak als nodig te bekijken. Dit maakt het, samen met de blogs, webinars en whitepapers, een groeiend naslagwerk.

Door kennis op te frissen of te vernieuwen, krijgt u meer vertrouwen in werken met het systeem. Zo ziet en begrijpt u sneller waar iets nog beter kan. De software wordt hiermee een vertrouwde tool om uw dagelijkse processen zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Nog niet uitgeleerd?

Mocht er behoefte zijn aan een extra uitleg over een bepaald onderwerp, dan kunt u altijd ideeën indienen voor een e-learning. Onze Academy trainer Tamara houdt de meest gevraagde onderwerpen bij en maakt aan de hand hiervan een planning voor de nieuwe e-learnings.