Wilt u zelf gebruikers aanmaken? En bepalen wie zich kan aanmelden bij Business Central? Dat kan! Wanneer er nieuwe mensen aan boord komen, of er een wisseling is binnen de teams, is het fijn om zelf gebruikers aan te kunnen maken of aan te kunnen passen.In dit blog duiken we in de licenties en gebruikers. Inclusief een stappenplan zodat u direct aan de slag kan.

Voordat u aan de slag gaat

Voordat u begint met gebruikers aanmaken en/of aanpassen, zijn er een aantal belangrijke punten die u moet weten. Ten eerste wordt er bepaald aan de hand van de afgenomen gebruikers bij Boltrics hoeveel licenties u kunt toewijzen. Deze licenties worden beschikbaar gemaakt in uw tenant in het Microsoft Admin Center. Vervolgens kunt u de aangeschafte licenties toewijzen aan de gebruiker(s).Bent u een nieuwe klant? Dan helpen we u hierbij, tijdens uw implementatieproject!
Ook is het belangrijk om te weten dat de licentie pas beschikbaar is zodra wij, Boltrics, de licentie beschikbaar hebben gemaakt. Als laatste puntje: niet iedereen kan een gebruiker aanmaken en/of aanpassen. Dit kan alleen de Microsoft 365-beheerder van uw bedrijf.

Soorten productlicenties

De productielicentie die wordt toegewezen aan de gebruiker is afhankelijk van het werk dat deze gebruiker zal doen in Business Central.
Er zijn twee verschillende soorten licenties die u kunt toewijzen:

  • Business Central Essential: deze licentie wordt toegewezen aan gebruikers die volledige  toegang tot Business Central nodig hebben.
  • Business Central Teamlid: deze licentie wordt toegewezen aan gebruikers die slechts beperkte toegang tot Business Central nodig hebben. Het gaat hierbij met name om leesrechten en het bewerken van een aantal tabellen.

Zodra u heeft bepaald welke licentie aan de gebruiker moet worden toegevoegd, kunt u aan de slag met het toewijzen. Hiervoor hebben wij een stappenplan ontwikkeld. In dit stappenplan leest u precies welke stappen u moet nemen, en in welke volgorde.

Checklist voor een nieuwe gebruiker:
– Is de gebruiker toegevoegd in het Admin Center?
– Is de juiste licentie toegewezen aan de gebruiker?
– Is de gebruiker gesynchroniseerd met Business Central 365?
– Is de gebruiker ingeschakeld en is de authenticatie e-mail ingevuld?
– Is de correcte machtigingenset toegewezen?

Indien u op al deze vragen “ja” kunt antwoorden, moet de gebruiker kunnen inloggen.

Hulp nodig?

Indien u in een nieuw implementatietraject zit en u komt er niet uit, neem dan contact op met de consultant. Deze kan u verder helpen.
Bent u een bestaande klant en werkt het stappenplan niet? Via de Boltrics Academy kunt u deze eLearning volgen, of u kunt een request indienen.
Beheert u de IT processen van uw klant en komt u er niet uit? Neem dan contact op met de key user binnen het bedrijf, deze kan u verder helpen.