Succesvol zijn in de logistiek is veel meer dan uw klanten ontlasten van hun logistieke activiteiten. Als logistiek dienstverlener weet u dat maar al te goed. U bent continu aan het innoveren om uw concurrenten voor te blijven en uw processen nóg efficiënter te maken. U gaat vooruit. Net als de technologie waarop uw logistieke processen vertrouwen. Niet voor niets is software op de Microsoft SaaS bezig aan een opmars. Een opmars waar het Boltrics peloton in mee gaat. Daarom helpen we u in drie fasen uw huidige On-Prem of Boltrics Cloud omgeving succesvol over te zetten naar de Microsoft SaaS. Zo kunt u weer vooruit.

Waarom de  Microsoft SaaS?

Naast een On-prem of Boltrics Cloud (IaaS) oplossing, is een derde optie de Microsoft SaaS. In dat geval draait uw software op een server volledig beheert door Microsoft. Met alle voordelen van dien. Zo is onder andere uw oplossing beter beveiligd tegen datalekken, hoeft u zelf geen experts in dienst te hebben om uw cloud omgeving te onderhouden, heeft u meer integratie mogelijkheden én bent u sneller up-to-date. Reden genoeg dus om de switch te maken.

Fase 1: voorbereiding

Een succesvolle go-live staat of valt met een goede voorbereiding. Daarom geven we bij het omzetten van uw omgeving extra aandacht aan deze eerste fase. Tijdens de voorbereiding bekijken we samen de huidige situatie. Welke integraties heeft u? Hoe zijn uw toegangsrechten ingericht? En wat is de staat van uw database? In deze voorbereidende gesprekken kunnen we bijvoorbeeld bepalen of dat deze database moet worden opgeschoond met behulp van een functioneel consultant. Of dat we de database leeg moeten migreren.

Verder bespreken we in deze fasen welke acties u moet nemen. Zo moet er bijvoorbeeld een AzureAD aangemaakt worden met de juiste rechten. Maar we bespreken ook de planning. Zo weten alle partijen wat de verwachtingen zijn. En wat de route is naar die succesvolle go-live.

Fase 2 : testperiode

Testen van uw Microsoft Cloud oplossing gaat net iets anders dan u gewend bent. Zo wordt er bij een overgang van on-premise of Boltrics Cloud een ‘sync’ aangezet met uw nieuwe productie omgeving in de Microsoft Cloud. In deze omgeving gaat u echter niet werken. Boltrics zet voor u een kopie neer in een test omgeving, zoals u met alle voorgaande updates van ons gewend bent.

Tijdens deze fase vragen wij u om eenmalig alles te testen. Denk hierbij naast het primaire proces aan uw printactiviteiten, data integraties, mailprocessen en bijvoorbeeld bestandsopslag. Vindt u zaken lastig om te testen of bent u op zoek naar advies? Dan kunt u op dat moment met uw vragen terecht bij onze consultant.

Niks belangrijks missen? Test de volgende onderdelen goed door en vink ze af:

  • – Uw gehele primaire proces, inclusief scanprocessen.
  • – Mailen in de Microsoft Cloud . Lees hoe u dit opzet in onze blog.
  • – Uw data integraties van DataHub of uw eigen integraties*
  • – Printen in de Microsoft Cloud oplossing.
  • – Bestandsopslag in de Microsoft Cloud (wordt niet meer lokaal opgeslagen).

*Bij DataHub zorgt Boltrics ervoor dat uw nieuwe connectie werkt met Oauth2, voor uw eigen integraties moet u dit zelf doen.

Fase 3: livegang

Het moment waar u en uw team hard voor gewerkt hebben is daar: de go-live met uw nieuwe SaaS-omgeving. Omdat de SaaS-update maandelijks plaatsvindt, is het belangrijk om live te gaan in de periode waarin geen update gepland staat om aan u uitgeleverd te worden. Anders gaat u live op een versie die u niet getest heeft. En dat kan resulteren in ongewenste verrassingen. Dit wordt tijdens de voorbereiding al besproken, waardoor u in deze fase hier geen omkijken meer naar heeft.

Nazorg

Na livegang kunt u rekenen op de support die u gewend bent. Onze consultants staan voor u klaar om eventuele foutmeldingen samen met uw key-users op te lossen. Foutmeldingen die voort kunnen komen uit het feit dat uw oplossing direct geüpdatet is naar de nieuwste versie van Microsoft Dynamics. U mag er vanuit gaan dat u na toekomstige updates minder nazorg nodig heeft. U bent zelf dan ook minder tijd kwijt met het testen van uw systeem. Want met uw software op de Microsoft SaaS, wordt deze maandelijks geüpdatet. En dat maakt de impact per update een stuk kleiner voor uw dagelijkse operatie.

Uw huidige On-prem of Boltrics Cloud omgeving future-proof maken?

Wilt u met uw huidige omgeving over op de Microsoft SaaS? Dan nemen we u stap voor stap mee door de verschillende fasen. Zo voorkomen we verrassingen en bent u klaar voor de toekomst. Interesse? Mail dan naar tslagter@boltrics.nl.

Tips uit de praktijk:

  • – Focus alleen op de update. Probeer geen nieuwe functionaliteiten of modules te implementeren gedurende de update. Alleen op die manier kunt u (altijd) rekenen op de ondersteuning van onze supportafdeling.
  • – Loopt u tegen uitdagingen aan? Maak het bespreekbaar. Zo kan Boltrics meedenken in de oplossingen.
  • – Neem deze overgang niet te licht. Neem de tijd om te testen. Uit ervaring weten we dat goed testen tot een goed resultaat leidt.
  • – Weet u dat u over een paar maanden gaat updaten? Begin alvast met de voorbereidingen door bijvoorbeeld uw integraties in kaart te brengen.