Dankzij updates kunt u continu profiteren van de laatste technische mogelijkheden. Op uw smartphone, Windows-laptop… en in uw logistieke softwareoplossing. Echter komt een update van uw systemen altijd bovenop uw dagelijkse werklast. Logisch dus dat u dit proces zo soepel mogelijk wil laten verlopen en met zo min mogelijk obstakels op de weg. Bij Boltrics delen we die mening. Daarom introduceerden we recent het nieuwe 3PL Dynamics Release Management. Nu is het aan u om uw plek te claimen in dit releasebeleid. Uw updatemoment. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunnen we u samen geruisloos naar de nieuwste versie brengen.

In deel een van deze blog introduceerde we Boltrics’ nieuwe releasebeleid: 3PL Dynamics Release Management. Bent u benieuwd naar hoe dit beleid tot stand is gekomen? Lees de eerste blog dan hier. 

3PL Dynamics Release Management

Microsoft brengt twee keer per jaar een major release uit. Bekend bij u als versie 19, versie 20, enzovoort. Daarbij publiceert Microsoft jaarlijks ook nog eens twee minor releases van deze versies. Kleine updates. In Boltrics’ nieuwe releasecycli wordt er onderscheid gemaakt tussen soort omgeving en het aantal updates. De voornaamste reden om hier onderscheid in te maken, is de doorlooptijd die nodig is om deze updates te installeren. U kunt zich wellicht voorstellen dat processen in de Microsoft SaaS en Boltrics Cloud vrijwel allemaal geautomatiseerd kunnen worden. Dat verkort de doorlooptijd aanzienlijk. Bij een on-premise omgeving kost het een developer al snel meerdere dagen om bijvoorbeeld de server te benaderen. Bijvoorbeeld door poorten die (nog) niet open staan of de snelheid van uw servers.

Daarom kiest Boltrics voor:

  • Eén major release per jaar voor on-premise klanten;
  • Twee major releases voor Boltrics Cloud klanten;
  • Maandelijkse updates voor Microsoft SaaS klanten, waaronder twee major en twee minor releases vanuit Microsoft.
Bovenstaand schema geldt vanaf 1 april 2022

Kies uw meest geschikte updatemoment zelf

Een succesvolle update kan niet zonder inzet van u als klant. Updaten is teamwork. Daarom vragen we u en alle andere klanten werktijden op te geven. Samen met voorkeursdagen voor de update. Oftewel, op welke tijden is uw operatie draaiende? En op welke dag in de week zou u het liefste willen updaten? Op basis daarvan zal er een definitieve jaarlijkse planning worden gemaakt en worden gecommuniceerd. Zo kunt u uw testactiviteiten standaardiseren in een periode die u uitkomt en garandeert Boltrics de capaciteit die u nodig heeft om succesvol live te gaan met de nieuwste versie.

Zorg dat uw dagelijkse operatie geen last ervaart van de periodieke updates door de bovengenoemde gegevens in te vullen via: www.boltrics.nl/3pl-dynamics-release-management/

Ontwikkelingen in de toekomst

Naast het nieuwe releasebeleid, zijn we als Boltrics druk bezig om klanten meer inzicht te geven in nieuwe mogelijkheden van de software na een update. Nu kunt u nieuwe functionaliteiten ontdekken in onze blogs. Of via de training What’s New What’s Next. Maar we zijn aan het onderzoeken hoe we release notes kunnen delen met u als klant. Echter lopen we hier tegen technische uitdagingen aan. Want hoe maken we het voor u duidelijk welke wijzigingen onze developers hebben gedaan? Maandelijks worden er zo’n 1500 codewijzigingen (commits) gemaakt. Dit betekent dat er zo’n 10.000 commits inzichtelijk moeten zijn als u halfjaarlijks update. Intern zijn we druk bezig om deze mogelijkheden te ontwikkelen. We hopen deze release notes in versie 21 of 22 van Microsoft inzichtelijk te maken voor u. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over 3PL Dynamics Release Management? Of heeft u vragen over het delen van uw werktijden en voorkeursdag? Mail dan naar tslagter@boltrics.nl. Samen zorgen we voor een succesvol updatetraject.