A. Roemaat Transport stapte vorig jaar over op het WMS van Boltrics en wist dankzij deze digitaliseringsslag de administratiekosten met 75% te reduceren. Zo kan de logistiek dienstverlener uit Lichtenvoorde met hetzelfde aantal collega’s 20% meer orders verwerken dan een jaar geleden.

Een lange historie met de drive van een startup

A. Roemaat is al jaren een gekende naam in de transportbranche en beschouwt de Benelux en Duitsland als haar kerngebied waarin zij binnen 24 uur kunnen leveren. Ook op het vlak van in- en opslag maakt de organisatie uit de Achterhoek een flinke groei door. Zo beschikt Roemaat over 14.000 palletplaatsen verdeeld over drie sites. Deze groei brengt een nieuwe dynamiek met zich mee.

Van FIFO tot optimale rijvolgorde – alles komt uit het WMS

Met de toenemende warehouse activiteiten lopen de klantwensen meer uiteen, worden processen complexer en neemt de noodzaak toe om data eenvoudig te kunnen analyseren. Denk aan de registratie van de productiebatch, FIFO, maar ook een portal waarin klanten hun eigen voorraad kunnen bekijken. Ingmar Leussink, Warehouse Supervisor bij A. Roemaat Transport: “Dat kan én wil je niet langer bijhouden in een outdated systeem, je wilt met één druk op de knop informatie kunnen ophalen en kunnen delen met klanten.”

Bij Roemaat leefde daarnaast intern de wens om vanuit het WMS de meest optimale vullingsgraad te bepalen en een melding te krijgen wanneer de minimale voorraad is bereikt. De organisatie had daarom behoefte aan een WMS-oplossing die ze ondersteunt in het verder digitaliseren van hun logistieke processen. Om hun tijd zo efficiënt mogelijk in te zetten, schakelden ze de hulp in van WMS-expert Jeroen van den Berg.

Ingmar: “We wilden het in één keer goed doen. Onze operatie draait 24/7 door, daarnaast zit onze expertise in logistieke dienstverlening – niet in de selectie van WMS-systemen. Jeroen wist dankzij zijn expertise heel gericht een select aantal softwareleveranciers voor te stellen. De beste match vonden we qua functionaliteiten en toekomstbestendigheid in 3PL Dynamics van Boltrics.”

De beste match qua functionaliteit en toekomstbestendigheid

Het platform van 3PL Dynamics is gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central – een solide basis die continu wordt geüpdatet. Boltrics zorgt er daarbij voor dat de oplossing volledig is afgestemd op de behoeften van logistiek dienstverleners dankzij de input van honderden klanten. Daardoor waren alle gewenste functionaliteiten standaard al beschikbaar. Zo maakt de organisatie gebruik van Boltrics’ App Platform voor het scannen, kunnen goederen op alle momenten in het logistieke proces gecontroleerd worden op kwaliteit en is een koppeling gerealiseerd met Mendrix – de TMS-oplossing van A. Roemaat om handmatige invoer te voorkomen.