Profiteren van de nieuwste technologieën. Uw processen ondersteunen met de meest recente logistieke functionaliteiten. En nooit de lasten ervaren van een verouderd software systeem. Dit zijn slechts een greep uit de voordelen, die u als klant van Boltrics haalt uit de altijd up-to-date belofte. Dagelijks werken onze collega’s hard om de 3PL Dynamics applicatie te en is ons IT Operations team druk in de weer om uw systeem klaar te stomen voor de volgende update. Met de update van C/AL naar AL misschien wel als grootste prestatie van afgelopen jaar.

Toch staat u niet altijd te springen om een update. Waarom zou u namelijk iets willen veranderen dat werkt? En hoe gaat u tijd vrijmaken om de nieuwe versie grondig te testen terwijl uw dagelijkse processen gewoon doorlopen? Om ervoor te zorgen dat u continu kunt profiteren van de nieuwste versies én het updateproces in de toekomst voor u overzichtelijk te maken, is release management van groot belang. Maar wat houdt dat in? In deze blog duiken we in het proces van release management en introduceren we de nieuwe releasestructuur van 3PL Dynamics.  

Wat is release management?

Release management is het proces dat het uitkomen van nieuwe versies van software coördineert. Deze nieuwe versies ontstaan door bijvoorbeeld Microsoft updates, hot fixes of specifieke aanpassingen waarvoor een 3PL-update nodig is. De opkomst van Cloud en de snelle ontwikkelingen aan de kant van Microsoft zorgen voor een complexer wordend releaseproces. In de loop der tijd is dit proces steeds meer een agile proces geworden. Met als doel om vaker te updaten, zodat de impact zo klein mogelijk blijft. Een release bestaat vaak uit wijzigingen vanuit Microsoft en ontwikkelingen in 3PL Dynamics. Deze ontwikkelingen komen voort uit nieuwe implementaties of na optimalisaties bij klanten uit het Boltrics peloton. Zoals beloofd: de branchestandaard.

Met een gestructureerd releaseproces kunt u als klant rekening houden met de bijkomende workload en taken standaardiseren in deze periode. Zo krijgt u een stabielere operatie en weet u vooraf wat u kunt verwachten.

Microsoft schroeft het tempo op

Microsoft brengt steeds snellere updates uit. Op dit moment gebeurt dat twee keer per jaar op vaste momenten. Ieder jaar op 1 april en 1 oktober. Voor dit jaar betekent dat, dat u de release van Microsoft BC 2022 Wave 1 (versie 20) kunt verwachten in april. En versie 21 (Wave 2) in oktober van dit jaar al weer verschijnt. Oftewel, nieuwe Microsoft releases volgen elkaar in rap tempo op. Na anderhalf jaar houdt zelfs de support op deze versies vanuit Microsoft op. Het is dus van belang dat wij als Boltrics ons hieraan conformeren. Alleen op die manier krijgen we vanuit Microsoft ondersteuning bij issues die in overleg opgelost moeten worden. Dat is essentieel om u een werkende oplossing te bieden om uw logistieke activiteiten te ondersteunen.

De impact van SaaS

In de laatste paar jaar is ook de introductie van SaaS tot stand gekomen. Dit betekent dat uw omgeving volledig gehost en beheerd wordt door Microsoft. Daarbij kunt u rekenen op voordelen als redundantie van data en beveiliging van uw systemen door Microsoft. Voor updates geldt dat u in deze omgeving te maken krijgt met maandelijkse updates in plaats van halfjaarlijkse updates. Hierdoor zet u steeds kleine stapjes naar de nieuwste versie. Deze updates hebben dan een kleinere impact, omdat de hoeveelheid nieuwe code kleiner is dan bij halfjaarlijkse updates. Zo wordt ook de kans dat iets niet meer werkt in uw proces na een update geminimaliseerd.  

Boltrics’ release management

Met deze snelle ontwikkelingen in het vooruitzicht, is een duidelijke structuur en planning van belang om een overzichtelijk releasebeleid te creëren. Daarom introduceren we 3PL Dynamics Release Management. In onderstaand schema, ziet u hoe Boltrics vanaf nu de updates aanpakt. Standaard.

Bovenstaand schema geldt vanaf 1 april 2022.

Wat betekent dit voor u?

Het nieuwe releasebeleid standaardiseert het updateproces. U weet van te voren wat u kunt verwachten en kunt u daar rekening mee houden in uw planning. Zo komt u niet onverwachts voor verrassingen te staan wanneer u over moet naar de nieuwste versie.

Binnenkort worden de eerste stappen gezet om het nieuwe updateproces in gang te zetten. Bent u klant van Boltrics? Dan is het voor nu belangrijk dat u duidelijk heeft welke releasecyclus uit het schema voor u van toepassing is. Oftewel, welke soort omgeving. Welke stappen u verder moet ondernemen wordt in deel twee van deze blog duidelijk gemaakt. Hierin duiken we dieper in 3PL Dynamics Release Management en zorgen we dat u succesvol mee gaat naar de nieuwe versies. So stay tuned.