Eind vorig jaar, vierde Lineage Logistics de succesvolle livegang van het nieuwe warehouse management systeem in hun vestiging in Peterborough, Verenigd Koninkrijk. Dit maakte Peterborough de eerste Lineage-vestiging in het Verenigd Koninkrijk dat live gaat met Boltrics’ 3PL Dynamics oplossing. Doordat deze software oplossing specifiek ontworpen is voor de logistieke sector helpt het Lineage Peterborough met het optimaliseren van efficiëntie in hun processen en de service naar hun klanten te verbeteren.

Lineage Logistics standaardiseert WMS voor Europa

Als ’s werelds grootste temperatuurgeregelde logistieke dienstverlener, besloot Lineage Logistics recent om van 3PL Dynamics hét standaard WMS voor alle vestigingen in Europa te maken. Als gevolg van deze beslissing vinden er implementaties plaats over heel Europa met behulp van het internationale partnernetwerk van Boltrics.

‘Het is een voordeel voor ons dat 3PL Dynamics internationaal wordt geïmplementeerd middels lokale partners,’ vertelt Peter Bryssinck, Business Integration Manager bij Lineage Europe. ‘Deze partners zijn erg goed verbonden met Boltrics, volgen dezelfde filosofie,  en weten precies hoe zij het WMS moeten implementeren.’

Als partner van Boltrics, implementeerde Mercurius IT succesvol deze eerste vestiging van Lineage in het VK. Bovendien zullen zij ook de toekomstige Lineage implementaties op zich nemen aan hun kant van het kanaal.

Functionaliteiten specifiek voor koel- en vrieslogistiek

Met het nieuwe WMS is Lineage Peterborough klaar voor de toekomst. De altijd up-to-date belofte die Mercurius IT – net als Boltrics – doet, zorgt ervoor dat de operatie continu wordt ondersteunt door de laatste Microsoft technologie en de nieuwste logistieke functionaliteiten uit de branche standaard.

Elise Ramsden, Lineage Project Manager: ‘Met deze succesvolle implementatie, volgen we niet alleen het pad van Lineage Europe. We kunnen ook vertrouwen op functionaliteiten uit de koel- en vriesbranche. Kwaliteitscontroles, THT-data, classificaties. Allerlei velden en functionaliteiten die we gebruiken in ons proces, die specifiek gericht zijn op koel- en vrieshuizen en al beschikbaar waren in de software. Nu kunnen we eenvoudig alle goederen volgen in ons warehouse en voldoen aan al onze klantwensen.’

‘Op naar de volgende!’

Na de livegang van Lineage Logistics Peterborough, is Mercurius IT direct gestart met de voorbereidingen voor de volgende Lineage-vestiging in het Verenigd Koninkrijk.

‘We hebben alle vertrouwen in het team dat onze VK-vestigingen implementeert,’ sluit Peter Bryssinck af. ‘De samenwerking tussen Mercurius IT en ons eigen implementatieteam heeft zichzelf bewezen en zal een sterke basis zijn voor toekomstige projecten. Op naar de volgende, zeg ik!’