Sinds het lossen van de eerste container van het schip de SS Fairland in Rotterdam, is het transport over zee enorm toegenomen. Vandaag de dag wordt zelfs 80% van de goederen die worden vervoerd, vervoerd via waterwegen. Daarvan gaat ongeveer 60% via containers, met een totale geschatte waarde van 14 biljoen euro. Niet voor niets is het voor u als logistiek dienstverlener van groot belang om grip te houden op al uw containerbewegingen. Maar met wereldwijd 25 miljoen containers, die allemaal hun eigen pad af kunnen leggen, is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Vaak wordt voor het monitoren van de containerstatus een webportaal van de rederij gebruikt. Maar deze informatie is lang niet altijd up-to-date. Zeker niet als het gaat om de voorspellingen over de verwachte aankomsttijd van een container. Daarbij moet u op deze manier met veel verschillende portalen werken en is het lastig om één overzicht te krijgen van de gewenste informatie. Net als u, dachten we bij Boltrics: dat kan toch makkelijker?

Integreren met Ocean Insights

Via het integratieplatform DataHub heeft Boltrics een koppeling ontwikkeld tussen Ocean Insights en 3PL Dynamics. Ocean Insights is een partij, die via een eenvoudig te benaderen API waardevolle informatie over containers beschikbaar stelt. Door slimme algoritmes en het geautomatiseerd verzamelen van gegevens van de meeste rederijen wereldwijd ontstaat er een helder overzicht van:

 • De huidige status en locatie van een container
 • De afgelegde route en het tijdspad van een container
 • De verwachtte route, transportmethoden en bijbehorend verwacht tijdspad

Per container kan er op basis van het containernummer, vrachtbriefnummer of boekingsnummer (van de rederij) een zogenaamde ‘subscription’ worden afgesloten. Daarna worden alle bewegingen van de container automatisch doorgegeven. Ook wanneer er een wijziging is in de (verwachte) route of tijdspaden is dit realtime beschikbaar. Met andere woorden, zo heeft u een overzichtelijke manier om uw containers over zee te volgen.

Realtime de juiste informatie in uw logistieke oplossing

Daarbij verwerkt de integratie met Ocean Insights de opgehaalde gegevens direct in uw systeem. Zonder dat daar manuele handelingen voor nodig zijn. Op de zeevracht import- en exportdossiers van uw 3PL Dynamics oplossing komt deze informatie terecht in de trajectregels. De trajectregels worden bij elke update bijgewerkt met de juiste datum/tijd velden. En als er een traject bij komt of af gaat, wordt dat automatisch verandert. Onder andere de volgende gegevens worden per traject automatisch bijgewerkt:

 • Naam vaartuig
 • Haven vertrek
 • Voorspelde vertrekdatum vaartuig
 • Daadwerkelijke vertrekdatum vaartuig
 • Voorspelde aankomstdatum vaartuig
 • Daadwerkelijke aankomstdatum vaartuig
 • Voorspelde uitlaaddatum/tijd container
 • Daadwerkelijke uitlaaddatum/tijd container
 • Haven aankomst

Direct gebruik maken van bestaande integraties

Met Boltrics’ DataHub, kunt u gebruik maken van een breed scala aan integraties die opgezet zijn voor de logistieke markt. De koppeling met Ocean Insights is daar één van. Wilt u direct integreren met Ocean Insights? Of wilt u op een andere manier communiceren met uw klant, leverancier of andere partij? Mail dan naar request@boltrics.nl en profiteer direct.