Lockdowns, grilligheid in vraag en aanbod, een booming e-commercemarkt – de wereld ziet er compleet anders uit dan twee jaar geleden. Daar zijn we het denk ik met elkaar over eens.  Veranderingen die niet zomaar aan u zijn voorbijgegaan. Voor u als logistiek dienstverlener betekent het dat u naast het diversifiëren van uw bestaande dienstverlening, ook heeft moeten inspringen op marktontwikkelingen. Bijvoorbeeld door naast traditionele warehousing ook e-fulfilment toe te voegen aan uw portfolio.

Het is dus nodig dat u naar de volgende versnelling schakelt, maar die versnelling bestaat niet alleen uit materiaalaanpassing. Het vraagt ook om een verandering in de manier waarop u werkt: u moet een tandje bijzetten.

De economische, organisatorische en maatschappelijke impact van de pandemie zal blijven fungeren als katalysator voor digitale innovaties en adoptie van cloud services.‘ – Henrique Cecci, Senior Research Director bij Gartner

Klaar voor de uitdagingen van morgen

Dat geldt ook voor Boltrics als softwarebedrijf. Met een veranderende logistieke markt moeten we nog sneller inspelen op nieuwe technologieën, zodat u met 3PL Dynamics klaar bent voor de uitdagingen van morgen. Oftewel, op techniek die het mogelijk maakt om volledig in de Microsoft cloud te werken, zonder poespas gebruik te maken van big data en de daaruit voortkomende intelligentie toe te kunnen passen. Maar ook op de tools die ervoor zorgen dat u nieuwe softwaretoevoegingen nog sneller in gebruik kunt nemen. De inzet van Microsoft, en daarmee ook Boltrics, op de Public Microsoft SaaS Cloud helpt daarbij. Wanneer u namelijk gebuikt maakt van de SaaS-oplossing, bent u niet beperkt tot kwartaal updates van uw software, maar kunt u uw oplossing ook maandelijks of zelfs wekelijks updaten naar de nieuwste versie. Daarmee kunt u nog sneller gebruik maken van de nieuwste toevoegingen in uw logistieke software.

Alsof u uw truck ombouwt van Euro 6 naar full electric

In het verleden maakte ik de overeenkomst tussen het up-to-date houden van uw software en het updaten van een verbrandingsmotor van Euro 5 naar Euro 6. De recente veranderingen om 3PL Dynamics cloud-ready te maken zijn echter niet te vergelijken met een update van Euro 5 naar Euro 6. Meer met de transitie van fossiele brandstof naar elektrisch. Onze techneuten zijn de afgelopen twee jaar druk bezig geweest om deze hele transitie mogelijk te maken en hebben nieuwe wegen moeten ontdekken. Want ja, een batterij werkt écht anders dan een brandstoftank. We hebben onszelf nieuwe werkwijzen moeten aanleren en daarin nieuwe routines moeten opbouwen.

Het nieuwe rijden

Het merendeel van onze klanten werkt al met de nieuwste versie van Business Central. En dat betekende ook voor hen dat ze moesten veranderen. Kijkend naar de vergelijking met elektrisch rijden, dan is dat anders dan op fossiele brandstof rijden. Voordat u een rit gaat rijden, moet u bijvoorbeeld meer plannen: waar ga ik opladen, hoeveel ga ik opladen, etc. Maar met het zich eigen maken van elektrisch rijden, bent u er nog niet. U bent inderdaad klaar voor de toekomst, maar u bent nog niet sneller van A naar B. Zeer waarschijnlijk heeft u zelfs ingeboet als het gaat om performance.

Het peloton bijbenen

Dat is dan ook precies waarom er een tandje bij moet. Het volstaat niet meer om alleen technisch bij te blijven. U dient ook regelmatig uw processen onder de loep te nemen en na te denken over verbeteringen. Daarbij wilt u niet afhankelijk zijn van anderen , maar zelf achter het stuur zitten. Met Boltrics’ logistieke softwareoplossing is dat mogelijk, doordat deze zo is opgezet dat u zelfstandig aanpassingen of verbeteringen kunt doorvoeren zonder dat daarvoor een techneut van Boltrics nodig is. Dit vraagt echter wel om mensen in uw bedrijf, die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, zich laten trainen en informeren over deze ontwikkelingen én in staat zijn om deze ontwikkelingen toe te passen in uw organisatie. Alleen op die manier kunt u versnellen en kunt u het peloton bijbenen. Of dat nu voorin is of achterin, dat is afhankelijk van uw keuze en wellicht van het moment.

Wilt u meer informatie over de ontwikkelingen in 3PL Dynamics? Of meer weten over de voordelen van Boltrics’ SaaS-oplossing? Mail dan naar marketing@boltrics.nl en ontdek wat er voor u mogelijk is.