Afgelopen februari heeft Jenkins hun warehouse management systeem geüpgraded om ervoor te zorgen dat hun bedrijf toekomstbestendig is en voorop blijft lopen op het gebied van logistieke oplossingen. Hun eisen: fit for purpose, geïntegreerd met hun andere systemen en volledig afgestemd op de behoeften van logistiek dienstverleners. Ze kozen voor 3PL Dynamics, waarmee de logistiek dienstverlener een grote digitaliseringsverbetering kan realiseren en moeiteloos kan inspelen op de wensen en eisen van de klant.

Een van UK’s meest toonaangevende logistieke dienstverleners

In 35 jaar heeft Jenkins zich weten te positioneren in het Verenigd Koninkrijk en Ierland als een van de meest toonaangevende aanbieder van efficiënte en innovatieve havengerichte opslag- en logistieke oplossingen. Met flexibele logistieke oplossingen afgestemd op individuele behoeften, kunnen ze hun klanten een ongeëvenaarde controle bieden over de kosten van de toeleveringsketen en een gegarandeerde just-in-time levering. Ongeveer 1,5 jaar geleden besloot Jenkins op zoek te gaan naar een nieuw Warehouse Management Systeem. In februari 2021 gingen ze met succes live met hun gloednieuwe WMS-oplossing op hun locatie in Liverpool en zijn ervan overtuigd dat 3PL Dynamics de juiste oplossing is om op alle 10 locaties uit te rollen.

De juiste software en de juiste partner

Om al hun logistieke processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, koos Jenkins voor de altijd up-to-date oplossing van Boltrics, ontwikkeld met de inbreng van meer dan 200 logistieke dienstverleners. Het magazijnbeheersysteem van Boltrics is speciaal ontworpen voor logistieke dienstverleners, zoals Jenkins, om magazijnactiviteiten te stroomlijnen. Naast magazijnbeheer biedt 3PL Dynamics mogelijkheden voor vrachtbeheer, transportbeheer en meer. Mercurius IT is de partner van Boltrics in het Verenigd Koninkrijk voor 3PL Dynamics. Met meer dan 16 jaar ervaring in het implementeren van bedrijfsbeheersystemen, was er geen twijfel dat Mercurius IT de juiste partner was om dit project te voltooien. Het Mercurius IT-team werkte nauw samen met Jenkins om ervoor te zorgen dat de implementatie werd voltooid in overeenstemming met hun tijdschema en zakelijke behoeften.

Impact van een branchestandaard voor logistiek

Paul Prenter, CFO bij Jenkins: “Het systeem zal veel van de handmatige elementen die onze verouderde systemen nodig hadden verminderen. Daardoor kunnen gebruikersfouten worden voorkomen en medewerkers hun tijd waardevoller besteden. Dit geeft alle gebruikers de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun tijd en aandacht op de meest productieve manier te gebruiken.

Een ander mooie toevoeging van het Boltrics-systeem is het webportaal, waardoor onze klanten meer inzicht hebben in hun voorraad dan voorheen. Via het webportaal hebben klanten toegang tot hun eigen versie van het WMS en kunnen ze hun eigen voorraadinventarissen maken, de status van hun leveringen controleren en details geven over de status van de verwachte voorraad. Het geeft klanten de mogelijkheid om hun voorraden in realtime te openen en te beheren, wat hen helpt de efficiëntie te vergroten.”

Lee Williams, Jenkins Super User: “Het is een revolutionair systeem dat onze invoer-, onderzoeks-, rapportage- en factureringsprocessen zal stroomlijnen. Een tool waarmee we de gebruikerservaring van onze klanten kunnen verbeteren en tijd besparen.”

Met de succesvolle go-live in Liverpool heeft Jenkins er alle vertrouwen in om ook hun andere sites over te schakelen naar 3PL Dynamics. Met behulp van DataHub EDI-integratie worden het WMS van Jenkins en de systemen van hun klanten geïntegreerd om informatie efficiënter uit te wisselen.