Vanaf medio april zal Trans-Continental Logistics in Antwerpen al hun logistieke processen stroomlijnen met een nieuw toekomstbestendig WMS. De logistieke dienstverlener focust zich op logistieke flows die komen en gaan in containers. Na een succesvolle implementatie bij één van de magazijnen in maart, gaat TCL ook bij hun zes andere magazijnen de processen automatiseren en optimaliseren. TCL is een logistieke dienstverlener die zich niet richt op slechts één niche markt, maar een totaaloplossing biedt aan zowel producenten als expediteurs. Omdat ze werken voor verschillende sectoren en elke verschillende actoren in de keten, waren ze logischerwijs op zoek naar een flexibel WMS dat deze processen moeiteloos kan ondersteunen. Het WMS van Boltrics bleek een schot in de roos.

Alles in huis voor een snel proces

Bij TCL beschikken ze over maar liefst 7 magazijnen in Antwerpen, in een straal van 400 meter van elkaar. Ze bieden hun klanten een totaaloplossing, van expeditie tot logistiek, transport- en douaneformaliteiten waarbij alle assets in eigen beheer zijn. Op deze manier kunnen ze alle logistieke diensten die nodig zijn voor hun klanten sturen én tot een goed einde brengen.

Met het zeer gevarieerde klantenbestand en de diverse logistieke diensten, was TCL op zoek naar een WMS systeem dat flexibel te configureren is, manuele acties terugdringt én mee evolueert met de ontwikkelingen op gebied van IT en de organisatie zelf vertelt Tim Wouters, Director Operations bij TCL. “We waren op zoek naar een systeem om efficiënter te plannen en beter te monitoren, zodat we snel kunnen blijven reageren en bijsturen.” Die oplossing vonden ze bij onze Belgische partner Elevate-IT.

Een toekomstbestendig en flexibel WMS

Het vorige WMS pakket van TCL was na acht jaar verouderd, vertelt Bart Van Cotthem, Logistiek Coördinator bij TCL. “We liepen tegen limieten aan. Het deed nog wel wat het moest doen, maar we liepen daarin vast naar de toekomst toe.” Het oog viel op het toekomstbestendige WMS van Boltrics. “We zijn nu live met de eerste flow en de eerste indruk is zeker heel positief, anders zouden we niet starten met het tweede project natuurlijk,” aldus Bart.

Bart van Cotthem: “Zowel de medewerkers op kantoor als in de magazijnen zijn positief over het WMS en de scanschermen. De scanschermen zijn heel duidelijk en configureerbaar. Er is weinig informatie nodig om een order te kunnen afhandelen, omdat er al heel veel informatie automatisch ingevuld is.”

Tim Wouters: “De continuïteit, de mogelijkheden en de oplossing in zijn geheel geeft vertrouwen om ermee verder te gaan. We weten dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om het WMS uit te breiden. Dat geeft ons garanties, los van onze huidige activiteiten en doelgroepen die in de toekomst kunnen evolueren. Ook geeft het de mogelijkheid om een nog beter inzicht in al onze logistieke operaties te krijgen. We zullen nog meer transparantie bekomen over extra geleverde prestaties en diensten, net zoals gebruikte materialen, enzovoort.”

Samenwerken is vermenigvuldigen

“We hebben de samenwerking met Elevate-IT heel positief ervaren. De implementatie werd heel professioneel aangepakt. De planning en de deadlines werden aangehouden en vragen die wij stelden werden altijd direct beantwoord. We hoorden meteen wat wel en niet mogelijk was, waardoor we altijd direct wisten waar we voor stonden,” aldus Bart. “We kijken uit naar de go-live van de volgende flows.”