Vanaf medio oktober 2020 stroomlijnt Van Moer Logistics de complexe flows van twee van hun klanten met een nieuwe WMS-oplossing. Na een succesvol implementatietraject bij Transmare in juli, worden nu ook de processen van Overstock Garden beheerd met het WMS van Boltrics. Van Moer Logistics heeft gekozen voor een nieuwe WMS oplossing, zodat ze in één geïntegreerd systeem hun veelzijdige klanten met uiteenlopende wensen kunnen ondersteunen. Van chemische stoffen tot tuinmeubelen, en van bulkgoederen en orderpick mogelijkheden tot value added logistics. Bijzonder aan het WMS van Boltrics zijn de flexibel in te richten workflows, waardoor elke klant uniek geconfigureerd kan worden en de complexe flows moeiteloos ondersteund worden.

Van alle markten thuis met volledig geïntegreerde logistieke service

Van Moer Logistics begon 30 jaar geleden met het enkel aanbieden van transportdiensten, maar al snel bleek dat klanten tegen allerlei knelpunten aanliepen in hun logistieke processen. Door te luisteren naar de behoeften van de klant en de gebruikte methoden aandachtig te analyseren, ontwikkelde Van Moer Logistics een volledig geïntegreerde logistieke aanpak. Met de op maat gemaakte concepten, wordt het gehele proces van A tot Z georganiseerd en geoptimaliseerd. Van Moer Logistics beschikt over veel logistieke kennis, doordat ze klanten uit alle markten ondersteunen. Van chemische stoffen, staalproducten tot tuinmeubelen, Van Moer zorgt dat de goederen efficiënt worden vervoerd, opgeslagen of schoongemaakt, en nog veel meer.

Alle logistieke processen van klanten in één oplossing

Met klanten die in allerlei verschillende markten zitten, bleek het tot dusver voor Van Moer Logistics lastig om één oplossing te vinden, die past bij alle specifieke klantprocessen én -wensen. De sector specifieke oplossing van Boltrics biedt dankzij de flexibel configureerbare workflows de mogelijkheid om het WMS zo in te richten, dat de complexe processen moeiteloos ondersteunt kunnen worden. Hoe divers de processen en klanten ook zijn. Bulkgoederen, e-fulfilmentdiensten of VAL, het kan allemaal in één oplossing. Zonder dat het maatwerk wordt. Bovendien worden key-users getraind naar zelfredzaamheid, zodat er geen afhankelijkheid is van onze Belgische partner Elevate-IT. Verwelkomt Van Moer een klant uit een nieuwe markt? Dan staat Elevate-IT uiteraard altijd klaar om de sector specifieke software uit te breiden met verschillende modules en mogelijkheden. Van het kastje naar de muur gestuurd worden of onmogelijke uitbreidingen zijn hiermee verleden tijd voor Van Moer Logistics.

Steven Pauwels, Managing Director Warehousing bij Van Moer Logistics: “We waren op zoek naar een WMS oplossing die de werkprocessen binnen onze onderneming met betere functionaliteiten kan ondersteunen dan de huidige in-house oplossing. Dit ging met name om de complexere flows. In eerste instantie wilden we niet over tot een volledig selectietraject met implementatie van een nieuw systeem, maar bij de andere pakketten liepen we steeds tegen problemen aan. Na de implementatie van het nieuwe WMS bij Transmare, waren we zo tevreden dat we ook voor onze klant Overstock Garden de activiteiten hebben gestroomlijnd met de oplossing van Boltrics. De volgende drie projecten staan zelfs ook al gepland.”