Als logistiek dienstverlener herkent u het wel: alle docks zijn vol en vrachtwagens staan in de rij om te verladen. Vervoerders sturen meerdere vrachtauto’s op hetzelfde moment, met onnodige pieken in uw werklast tot gevolg. Maar, u kunt deze welbekende dal- en piekuren voorkomen en u kunt uw benodigde resources vooraf plannen. Kortom, worden uw medewerkers soms overspoeld met leveringen? Of klagen vervoerders over lange wachttijden op uw los- en laadplatforms? Met tijdslot boeking is dat verleden tijd. In deze blog zetten we de voordelen voor u op een rij.

WMS Advanced Timeslot Management

Met de module “WMS Advanced Timeslot Management” kunt u uw leveranciers en transporteurs de mogelijkheid bieden om digitaal een tijdslot te boeken. In dit tijdvak wordt de vrachtwagen dan zonder vertraging geladen of gelost. Zo verminderd u wachttijden, onderhoudt u een gestructureerde planning en ziet u realtime wanneer – en wat – er geleverd wordt, inclusief de bijbehorende afspraken.

Timeslot Management in uw WMS

Een koppeling met het WMS en de tijdslotmodule kent als voordeel dat u naast het boeken van tijdsloten ook altijd weet wát er binnenkomt. Met deze integratie voorkomt u dus dubbel werk en kunnen in- of uitslagen gekoppeld worden aan een rit. In één oogopslag ziet u zo alle beoogde vertrektijden en wie zich al hebben aangemeld. Zo bespaart u als planner tijd, waardoor u kunt focussen op het optimaliseren van het huidige proces in plaats van achter uw leveranciers aan te moeten bellen.

Tijdvakken per vervoerder

Doordat u een strakke planning kunt hanteren , voorkomt u files voor uw laad- en loslocaties. Maar het systeem biedt ook mogelijkheden om restricties per vervoerder op te leggen. Zo kunt u bepaalde uren niet toestaan of vervoerders specifieke dagen als optie bieden. Ook kan er berekend worden hoelang het lossen zal gaan duren. Bijvoorbeeld met behulp van het aantal pallets dat geladen is in de vrachtwagen, waardoor er efficiënt met de docks omgegaan kan worden. Bovendien kunnen afspraken ingericht worden met betrekking tot hoe vaak een vervoerder mag lossen. Na de initiële inrichting door een consultant, kunt u dit helemaal zelf beheren.

Nog een stapje verder

Automatiseer het proces en u heeft geen omkijken meer naar het aanmelden van vervoerders en/of leveranciers. Dankzij Timeslot Management reserveren transporteurs vooraf een tijdslot en kunnen zij in het web portaal zien wanneer ze dit geboekt hebben en indien nodig wijzigen. Het is daarbij ook mogelijk om het hele aanmeldproces automatisch te doen, waarbij het systeem bepaalt of de chauffeur op tijd is en bijvoorbeeld automatisch toegang geeft tot de juiste losdock (hiervoor is ook de module Gate Access nodig). Dat resulteert in geen wachtrijen, geen verwarring en geen fouten.

Inzicht in laad- en lostijden

In het WMS zijn alle geboekte tijdsloten overzichtelijk weergegeven en vervolgens kan hierop gestuurd worden.  Daarnaast zijn analyses mogelijk op basis van de geplande aankomsttijd, werkelijke aankomsttijd en geplande en werkelijke vertrektijd. Op basis hiervan kunnen de tijdsloten efficiënt worden gepland en kan gezorgd worden voor een optimale inrichting van uw bedrijf.

Wilt u meer informatie over tijdslot boeking? Of wilt u weten hoe de module WMS Advanced Timeslot Management uw logistieke processen kan ondersteunen? Mail dan naar marketing@boltrics.nl.