Als logistiek dienstverlener zit het in uw DNA om uw klanten de best mogelijke service te verlenen. Dat heeft u gebracht tot waar u nu bent. De focus op efficiëntie en communicatie hebben u hier ongetwijfeld bij geholpen. Want naast dat u uw eigen processen zo efficiënt mogelijk in wilt richten om te kunnen omgaan met de krappe marges en steeds veranderende klantwensen, is communicatie naar uw werknemers, klanten én leveranciers net zo belangrijk. Alleen zo blijft u uw concurrentie voor. Als software leverancier voor 3PL’ers, beseffen wij als geen ander dat u geen tijd heeft om elke dag aan de telefoon te hangen om uw klant de laatste orderstatus door te geven. Ondanks dat uw klant dat misschien wel wenst. Daarbij wilt u ook niet dat uw chauffeurs of scanmedewerkers voor elke wissewasje naar kantoor moeten lopen en zo onbedoeld hun processen vertragen. Met Boltrics’ App Platform is dat verleden tijd.    

Wat is Boltrics’ App Platform?

Het App Platform is, zoals de naam het al verklapt, een applicatie voor al uw mobiele apparaten, waarmee u uw werknemers en uw logistieke partners toegang geeft tot een selectief deel van uw processen. Zo kunt u de servicemogelijkheden naar uw klanten vergroten, kunt u het werk van uw warehouse medewerkers vergemakkelijken en kunnen uw chauffeurs zelf direct zaken bevestigen. Daarbij kunt u de goedkeuringsflow van facturen versnellen met behulp van het App Platform.

Het App Platform in combinatie met uw WMS

Door de vele functionaliteiten is het App Platform veel meer dan een mobiele applicatie. Het biedt namelijk nieuwe kansen voor zowel uw medewerkers, als voor uw klanten en leveranciers.

Medewerkers

Uw medewerkers kunnen het platform bijvoorbeeld gebruiken als zogenaamde HTML5-scanner tijdens het orderpick proces of direct met hun smartphone een telling van de voorraad doen. Daarbij kunnen zij eenvoudig foto’s en bestanden uit het magazijn koppelen aan het systeem. Zo kan er bij schade een foto gemaakt worden van de pallet en wordt deze direct gekoppeld aan de juiste klantkaart, artikelkaart of inslag. Kortom, met het gemak van App Platform verminderd u de kans op fouten en houden uw medewerkers tijd over voor andere zaken.

Klanten en leveranciers

Met de App verbetert u ook de service naar uw klanten en leveranciers. U en uw klanten zitten er niet op te wachten dat ze voor iedere opdracht, reservering of levering moeten bellen naar uw kantoor. Zij kunnen eenvoudig zelf een timeslot boeken of de laatste voorraad status zien. Zo voorkomt u dus dat uw eigen medewerkers van het werk worden gehouden door klantvragen en zorgt u ook nog dat uw klant zich ‘in control’ voelt.

Het App Platform in combinatie met uw TMS

Ook in combinatie met uw TMS kan het App Platform druk weghalen bij uw kantoorpersoneel en geeft het uw klanten de mogelijkheid om zelf zaken te regelen. Zo kunt u de applicatie gebruiken als POD-app voor chauffeurs en kunnen zij met één druk op de knop de levering bevestigen. Daarnaast kunnen uw klanten nu zelf een tijdslot boeken en voorkomt u lange wachtrijen voor uw docks. Hoe u het App Platform ook inzet in uw logistieke activiteiten, u voorkomt dubbele registratie. De app is namelijk direct gekoppeld aan uw Microsoft Dynamics omgeving. Met andere woorden, de handelingen die u doet in de applicaties, zijn realtime terug te vinden in uw TMS oplossing .

Het App Platform in uw logistieke onderneming

Wilt u ook een efficiëntieslag maken en bent u benieuwd naar hoe u uw processen kunt optimaliseren? Vraagt u uzelf af ‘wat als medewerkers zelf bepaalde stappen konden ondernemen?’ Of ‘wat als klanten hun voorkeuren niet door hoeven te geven, maar zelf kunnen invoeren?’ Met het App Platform blijft het niet meer bij ‘wat als’, maar kunnen uw medewerkers en logistieke partners direct zelf handelen. Kortom, u zet de lijnen uit en de rest gaat vanzelf.

Wilt u meer informatie over het App Platform of hoe deze voor uw onderneming van waarde kan zijn? Mail naar marketing@boltrics.nl en ontdek hoe u profiteert van de voordelen.