Al jaren implementeren wij als Boltrics aan de hand van onze Fixed Time, Fixed Price belofte. Misschien is deze implementatiemethodiek zelfs de reden dat u juist voor Boltrics gekozen heeft: u bent in drie maanden live met uw nieuwe oplossing. Echter zijn deze drie maanden erg intensief. Dat geldt voor onze consultants, maar ook voor uw organisatie en medewerkers. Logisch, want in slechts drie maanden worden uw processen ingericht in een compleet nieuw systeem én moeten uw kerngebruikers volledig hun weg hierin weten te vinden. Om ervoor te zorgen dat uw projectteam met de juiste (extra) voorbereiding aan de start van deze implementatie staat, heeft Boltrics nieuwe online implementatie trainingen ontwikkeld. Zo heeft u de kennis om vliegend van start te gaan met uw implementatie.

De kick-off

Het startschot van de implementatie is misschien wel direct de belangrijkste bijeenkomst van het traject: de workshop. In de workshop (of kick-off) doorloopt het projectteam samen met de consultant alle logistieke processen. Elk proces wordt bekeken, besproken en uitgelegd. Zowel happy als unhappy flow. Met deze kennis geeft u Boltrics de eerste informatie waarop het systeem ingericht wordt. Met andere woorden, de scope wordt bepaald voor de verdere implementatie. Zo zet u de eerste stappen naar een succesvolle livegang.

Bereid u voor

Om een valse start te voorkomen, delen we in de nieuwe implementatie training ook hoe u zich voorbereid op een succesvolle workshop. Met de juiste documentatie kan er efficiënt een sterke basis voor het project worden gelegd. Benieuwd hoe u zich voorbereid? Bekijk het in onderstaande video.

Pre-workshop trainingen

Om te zorgen dat u niet alleen uw processen op de juiste wijze heeft geanalyseerd, maar er ook mee aan de slag kunt, ontvangt u in de weken naar de workshop toe een drietal additionele trainingen. Hierin krijgt u een eerste indruk van het systeem én gaat u direct aan de slag met uw stamdata. Zo leert u hoe het rolcentrum is opgebouwd en hoe u uw klanten, klantartikelen en locaties importeert in 3PL Dynamics.

Let op: De trainingsvideo’s voor 3PL Dynamics zijn alleen beschikbaar voor WMS-implementaties. Overige modules volgen binnenkort.

Een stapje verder

Met de input van de workshop gaat de consultant aan de slag om uw logistieke processen in te richten in de applicatie. Maar dit is geen reden om stil te zitten. Aan de hand van opnieuw een drietal video’s, van elk ongeveer vijftien minuten, krijgt u de basisprocessen in 3PL Dynamics onder de knie. U leert hoe u inslagen aanmaakt, uitslagen boekt en factureert naar uw klant. Zo heeft u de basisprocessen al eens gezien en kunt u samen met onze consultants efficiënter het implementatietraject voltooien.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de implementatie trainingen? Of bent u benieuwd hoe deze trainingen bijdragen aan uw implementatietraject? Mail naar marketing@boltrics.nl of vraag het na bij uw consultant.