Als logistiek dienstverlener wilt u de beste service verlenen aan uw klanten. Bent u transporteur? Dan bent u elke dag druk in de weer om de juiste producten, op het juiste moment, op de juiste locatie te krijgen. Dat klinkt misschien simpel, maar u weet als geen ander dat dit in de praktijk een hele uitdaging is. Zo wilt u de zendingen van uw klanten zo efficiënt en voordelig mogelijk plannen, zodat u uw marges vergroot. U streeft daarom altijd naar een optimale bezetting van het wagenpark en maximale inzetbaarheid van uw chauffeurs. Een dergelijke geoptimaliseerde transportplanning is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Planners moeten namelijk rekening houden met allerlei factoren, zoals de beschikbaarheid van materieel en chauffeurs én uiteraard de klantwensen. Geen wonder dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een grafische planningstool biedt u de mogelijkheid om al deze factoren visueel inzichtelijk te maken en uw transportplanners de juiste informatie te geven om snel en efficiënt tot die optimale bezetting te komen. In deze blog delen we de mogelijkheden én voordelen van het grafisch planbord Dime.Scheduler voor uw transportplanning.

Wat is Dime.Scheduler?

Dime.Scheduler is de grafische planbord tool voor Microsoft Dynamics 365 Business Central. Het grafisch hulpmiddel integreert naadloos met Boltrics’ TMS en biedt uw transportplanners de visuele ervaring die hun werk vergemakkelijkt. Dime.Scheduler is volledig webgebaseerd en biedt een responsieve gebruikersinterface met drag & drop-functionaliteiten. De planningstool maakt inzichtelijk welke zendingen gepland moeten worden, welk materieel en chauffeurs ter beschikking zijn en hoe u deze zo efficiënt mogelijk kunt indelen. Het plannen van uw trajecten en zendingen en deze toewijzen aan materieel en personeel, wordt zo een fluitje van een cent.

“Bij het plannen van orders en zendingen is het uitgangspunt altijd om de transportkosten zo laag mogelijk te houden, op tijd te rijden en de kwaliteit van onze service te bewaken. Om dit te realiseren is een goed inzicht van groot belang. Dime.Scheduler biedt dit grafische inzicht waarmee we onze transportplanning kunnen optimaliseren. ”
– Albert van de Ridder, ICT Manager bij Jonker & Schut

De voordelen van Dime.Scheduler

Het gebruiken van een grafisch planbord heeft direct vanaf het eerste gebruik voordelen voor uw transportactiviteiten. Het zorgt voor een visueel inzicht in uw transportplanning, versnelt uw planproces en vermindert de kans op fouten.

“Bij Jonker & Schut ondersteunen we al onze warehousing-, transport- en financiële activiteiten met de geïntegreerde oplossing van Boltrics: 3PL Dynamics. Dime.Scheduler is een mooie toevoeging aan dit geheel voor onze transportplanners.”
– Albert van de Ridder, ICT Manager bij Jonker & Schut

1# Visueel inzicht in uw transportplanning

Met behulp van een grafisch planbord kunt u op eenvoudige wijze zendingen plannen en toewijzen. Verschillende resources, zoals uw vrachtwagens, trailers en chauffeurs, kunnen aan de taak worden toegewezen. Dankzij de visuele ervaring van Dime.Scheduler krijgen uw planners een duidelijk grafisch zicht op de transportplanning en de geplande ritten. Komt er een nieuwe order binnen? Dan staat deze binnen no-time gepland.

2# Versnel uw planproces

Met het grafisch planbord wordt het eenvoudiger om de snelste route uit te stippelen en ritten te combineren. In plaats van verschillende systemen te gebruiken voor een duidelijk inzicht in de ritten en locaties, kunt u met Dime.Scheduler de routes op de kaart bekijken en combineren tot één rit. Dime.Scheduler is geïntegreerd met uw Dynamics omgeving, waardoor de rit vervolgens direct in het TMS zichtbaar is.

#3 Verminderen van de kans op fouten

Dankzij de integratie met uw Dynamics omgeving is het invoeren van informatie in verschillende systemen verleden tijd. U voorkomt dat uw planners eindeloos bezig zijn met keer op keer dezelfde informatie invoeren én u vermindert de kans op foutieve invoer. Zo worden er minder fouten over het hoofd gezien en zal het niet zomaar gebeuren dat een chauffeur op het verkeerde adres staat. Met andere woorden, de transportplanning wordt niet alleen eenvoudiger en sneller, maar ook minder foutgevoelig.

Uw transportplanning visueel ondersteunen

Wilt u uw transportplanning optimaliseren? En wilt u uw planners ondersteunen met een visuele planningstool? Mail naar marketing@boltrics.nl en ontdek wat Dime.Scheduler voor uw organisatie kan betekenen.