Als logistiek dienstverlener zet u zich de volle 100% in om uw klanten te ontlasten en de opslag en/of transport voor hen te verzorgen. Maar uiteindelijk is, net als voor iedere onderneming, omzet noodzakelijk om uw business draaiende te houden. Voor het opslaan van goederen in uw warehouse, factureert u daarom een bepaald bedrag naar uw klanten. In 3PL Dynamics noemen we dit bewaarloon. Hoe u dit factureert is aan u en u kunt dit met verschillende berekeningsmethoden inrichten in uw WMS Contract. Bijvoorbeeld door de maximale stand per week te gebruiken of bewaarloon per locatie toe te passen. Een nieuwe functionaliteit in onze oplossing biedt u nu ook de mogelijkheid om bewaarloon per pallet per dag te berekenen in het WMS Contract. Wilt u weten hoe dit werkt? Lees dan snel verder! 

Nieuwe bewaarloon berekeningsmethode

Door uw bewaarloon te berekenen per pallet per dag, rekent Dynamics per dag uit of een specifieke pallet in uw warehouse aanwezig was binnen de periode waarin u de factuur maakt. Wanneer u per 30 dagen factureert naar uw klant, krijgt u op de factuur 30 regels te zien. Hierbij ziet u dan per regel het aantal pallets dat op die dag in het magazijn aanwezig was. Zo kunt u een prijs geven voor uw dienst die per pallet geldt.

Factuurrun uitvoeren

Daarnaast hebben we als Boltrics gezien dat bij sommige klanten het maken van een verkoopfactuur soms lang kan duren. Door deze nieuwe berekeningsmethode te gebruiken voorkomt u dit probleem en heeft u binnen no-time uw verkoopfactuur klaar staan. Doordat er bij deze berekening geen gebruik wordt gemaakt van de bewaarloontabellen, maar van de artikelposten, kan een factuur die voorheen misschien een uur duurde in een paar minuten al klaar zijn.

Bewaarloon per pallet per dag inrichten

Is dit nu precies wat u zoekt? Of bent u enthousiast geworden over deze nieuwe functionaliteit? Richt uw WMS Contract dan eenvoudig zelf in met het bewaarloon per pallet per dag. In onderstaande video laat ik zien hoe u dit doet in een paar stappen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de bewaarloon berekening middels deze nieuwe functionaliteit? Of heeft u hulp nodig bij het inrichten van deze berekeningsmethode in uw eigen omgeving? Maak dan een melding aan op ons klantportal en we helpen u graag verder.

Let op: er zijn nog geen generieke rapporten of specificaties behorend bij deze functionaliteit.