Het Duitse IT bedrijf Profor Software tekende eind 2020 voor een samenwerking met Boltrics. Dankzij deze kersverse samenwerking kan nu ook de Duitse logistieke sector profiteren van de branche specifieke functionaliteiten die door Boltrics reeds zijn ontwikkeld. Bovendien past het strategisch partnership bij de doelstelling van Boltrics om naast de huidige 10 internationale partners binnen en buiten Europa, ook in 2021 zijn internationale partnernetwerk verder uit te breiden en logistiek dienstverleners wereldwijd van een passende oplossing te kunnen voorzien.

Think globally, act locally

Onder het mom ‘think globally, act locally’ werkt Boltrics met internationale resellers en worden zo taalbarrières en cultuurverschillen doorbroken. Profor Software is klaar om de Duitse logistieke markt te verwelkomen en om met Duitse precisie te communiceren, handelen én klanten te voorzien van de nodige implementatie en support. Tegelijkertijd verzorgt Boltrics met dé branchestandaard voor logistieke dienstverleners een softwarepakket met een groot scala aan reeds ontwikkelde branche specifieke functionaliteiten. “3PL Dynamics en Nekovri Dynamics zijn producten waar al veel voor ontwikkeld is, specifiek gericht op de logistieke markt,” aldus Christoph Richter, CEO van Profor Software. “Het basisplatform, Microsoft Dynamics 365 Business Central, gaat altijd mee met de laatste technologie, maar de functionaliteit die de logistiek nodig heeft ontbreekt. Door de samenwerking met Boltrics kunnen we de Duitse markt een softwarepakket bieden dat naadloos aansluit bij de wensen en processen van logistieke dienstverleners en blijven deze klanten altijd up-to-date. Bovendien profiteren Duitse logistieke dienstverleners van de reeds ontwikkelde functionaliteiten, die al volop ingezet worden bij de nationale en internationale bedrijven zoals Kloosterboer, Lineage Logistics, VCK Logistics, Frigolanda en MOL Logistics.”

Internationaliseren, óók voor de klanten

Van de 180 klanten van Boltrics, die reeds werken met de branchestandaard, zijn er ook een heel aantal die zowel in Nederland als Duitsland opereren. Door de samenwerking met Profor Software breidt Boltrics niet alleen uit naar de Duitse markt, maar wordt het ook voor Nederlandse klanten van Boltrics makkelijk om bij verschillende locaties met hetzelfde systeem te werken, zowel nationaal als internationaal. Bovendien zijn beide partijen een gecertificeerd Microsoft Gold Partner, waardoor de kennis over Microsoft Dynamics 365 Business Central bijdraagt aan een soepele samenwerking.

Jan-Cornell van Ekris, Managing Director bij Boltrics: “Mede door de aanhoudende globalisering zien we steeds vaker dat lokale vestigingen van onze klanten in het buitenland ook interesse hebben in ons product. Dit sluit goed aan bij onze ambitie om een sterke globale speler te worden als het gaat om oplossingen voor logistiek dienstverleners gebaseerd op het Microsoft platform. Omdat wij lokaal willen handelen, zijn we  op zoek gegaan naar een lokale Microsoft partner om de Duitse logistieke markt mee te betreden. Deze samenwerking vonden we bij Profor Software. We kijken er naar uit om onze branche breed ontwikkelde software aan te bieden aan de Duitse markt, die direct kan profiteren van de rijke functionaliteit die het inmiddels heeft.”