Medio dit jaar zal Black Box Logistics/Extron Europe live gaan met een nieuw Warehouse Management Systeem. De huidige applicatie dat is voorzien van het nodige maatwerk door de jaren heen, voldoet niet meer aan de specificaties welke moderne logistieke processen vereisen. Het doel is om dit te vervangen door een stabiele State of Art oplossing, waarmee niet alleen de sterke groei van de onderneming wordt ondersteund maar ook qua efficiëntie significante doelen worden behaald. Toen viel het oog op Boltrics’ logistieke softwareoplossing. Met de input van de logistieke sector, zorgt de branchestandaard van Boltrics ervoor dat BBL nooit achterloopt als het gaat om de laatste technologieën en logistieke functionaliteiten. Op deze manier is Black Box Logistics ervan verzekerd altijd aan de complexe en snel veranderende wensen van hun klanten te kunnen voldoen.

Moeiteloos inspelen op klantwensen

In de nabije toekomst, zullen de traditionele distributiemodellen niet meer volstaan. Op basis van dat uitgangspunt, zorgt BBL Extron ervoor dat hun gevarieerde klantportfolio de snelle ontwikkelingen in het logistieke speelveld kunnen blijven volgen. Aan de hand van deze visie levert BBL logistieke diensten, van (e-)fulfilment tot Value Added Services, zowel op het gebied van Warehousing, Transport als Assemblage.

De huidige maatwerk oplossingen kon de bedrijfsprocessen niet meer voldoende ondersteunen. Zo zag ook Rudolph Oosterling, directeur van Black Box Logistics: “Ons huidige systeem kon niet langer aan de meest recente technologie voldoen. Bovendien zien we het risico van ‘geconcentreerde’ kennis binnen de eigen organisatie van een applicatie met veel maatwerk. In een dergelijke setting mag je niet rekenen op continue innovatie.” Om te zorgen dat BBL kan blijven groeien en aan de wensen van hun klanten kan blijven voldoen, kiest de logistiek dienstverlener voor de altijd up-to-date belofte van Boltrics. Met een IT-oplossing die meegroeit met de logistieke sector, kan BBL moeiteloos inspelen op nieuwe klantwensen.

“Een oplossing die gebaseerd is op de input van de logistieke sector sprak ons erg aan. In onze werkwijze maken we gebruik van alle mogelijke innovaties op het gebied van ICT, om zo aan de verwachtingen van onze klanten te blijven voldoen. Van ons WMS systeem verwachten we in zekere zin hetzelfde”, aldus Rudolph Oosterling. “Bij Boltrics zijn we verzekerd dat we altijd meegaan met de laatste Microsoft technologie en zijn alle bedrijfs- en logistieke processen standaard in de software ondergebracht. Op deze manier lopen we nooit achter en kunnen we blijven groeien.”

Software voor en door de branche

Bij Boltrics wordt samen met de logistieke sector continu gebouwd aan de branchestandaard. Een modulaire totaaloplossing waarvan BBL zelf kan bepalen wat ze ervan gebruiken. Op deze manier wordt er geprofiteerd van elkaars kennis, in plaats van dat Black Box Logistics het wiel opnieuw moet uitvinden. Zo zal BBL straks met het nieuwe WMS pakket al haar warehouse activiteiten moeiteloos stroomlijnen. Naast de primaire warehouseprocessen, heeft BBL ervoor gekozen om hun klanten 24/7 inzicht te geven in de laatste status via het webportaal en realtime te communiceren via EDI. “Op deze manier hebben we dus geen maatwerk meer nodig en zijn we klaar voor de toekomst”.