Het einde van het jaar is in zicht. Vaak betekent dit dan ook het einde van uw boekingsjaar. Wilt u in het nieuwe jaar foutmeldingen voorkomen, niet voor verrassingen komen te staan en uw processen optimaal kunnen blijven ondersteunen, dan is dit het uitgelezen moment om uw instellingen te controleren. Zijn uw contracten volgend jaar nog geldig? En heeft u uw nummerreeksen al geüpdatet? Controleer uw gegevens en pas uw factuurperioden, nummerreeksen en contracten eenvoudig aan met behulp van onderstaande how to video’s.

Factuurperioden

Het einde van het jaar betekent een nieuwe factuurperiode. Heeft u al nieuwe factuurperioden beschikbaar in uw Dynamics omgeving? Bekijk hoe u nieuwe factuurperioden aanmaakt in slechts 7 stappen.

Nummerreeksen

Maakt u gebruik van nummerreeksen die het jaartal bevatten? Dan zult u deze ook moeten aanmaken voor 2021. Doe dit eenvoudig met behulp van onderstaande video.

Volgend jaar geen omkijken meer naar nummerreeksen? Bekijk hier hoe u nummerreeksen automatisch aanmaakt voor de komende jaren.

Boekhoudinstellingen

Om fouten te voorkomen, heeft u waarschijnlijk ingesteld dat u alleen in het huidige boekjaar kunt boeken. Wanneer u dit echter vergeet aan te passen, zult u direct een foutmelding krijgen wanneer u in- of uitslagen probeert te boeken in uw oplossing. Volg onderstaande stappen en pas uw boekhoudinstellingen aan.

Gebruikersinstellingen

In 3PL Dynamics is het mogelijk om gebruikers een afwijkende boekingsperiode te geven. U kunt bijvoorbeeld het oude jaar voor de boekhouder open houden, terwijl het voor andere gebruikers niet mogelijk is in het oude jaar te boeken. Pas uw gebruikersinstellingen aan met behulp van onderstaande stappen.

Contracten

Heeft u uw afspraken met klanten vastgelegd in WMS of TMS Contracten? Controleer dan of uw contracten ook volgend jaar nog geldig zijn. En gaan uw prijzen omhoog? Pas deze dan direct aan while you’re at it!

In de video kunt u zien hoe dit voor WMS Contracten wordt aangepast. Maakt u gebruik van TMS Contracten? Dan werkt dit op soortgelijke manier. Wanneer u gebruik maakt van periodieke toeslagen, zult u deze ook moeten controleren in uw contract. Benieuwd hoe u periodieke toeslagen instelt? Check dan deze blog.

Klaar voor het nieuwe jaar!

Voorkom dat uw operatie in januari stilstaat doordat instellingen niet meer up-to-date zijn. Met deze tips en video’s hoeft u zich hier geen zorgen om te maken en bent u klaar voor het nieuwe jaar. Fijne jaarwisseling!