Wanneer u gebruikt maakt van 3PL Dynamics, kunt u uw emballageregistratie koppelen aan uw logistieke processen. Dat betekent dat uw WMS – of TMS – automatisch uw emballagestroom bijhoudt, terwijl u zonder extra moeite uw dagelijkse logistieke activiteiten uitvoert. Uw magazijnmedewerkers scannen de dragers, op kantoor controleren uw collega’s welke drager is geregistreerd en alle mutaties worden – net als de totalen – automatisch bijgewerkt in uw systeem. Zo wordt emballageregistratie wel erg makkelijk, toch? Maar hoe stelt u dit zelf in? In slechts een paar klikken kunt u uw dragertypen en eenheden koppelen aan de juiste emballage soort.

Verschillende soorten emballage vastleggen

Zoals u weet is er een enorm aantal aan verschillende soorten emballage. Waar er al een grote diversiteit is in soorten dragers of pallets, kunnen ook de verschillende eenheden op de pallet tot emballage behoren. Zo kunt u bijvoorbeeld een pallet ontvangen die volgestapeld is met kratten die ook emballage zijn. In 3PL Dynamics kunt u zowel de dragers, als de eenheden koppelen aan uw emballagestroom.

Emballage inrichten per dragertypen

In uw emballage goederen valt er onderscheid te maken in dragertypen en eenheden. Het instellen van dragertypen in uw emballageregistratie gaat als volgt:

Emballagestroom koppelen aan eenheden

Naast dragertype kunt u ook eenheden inrichten in de module Emballageregistratie. Wanneer u dit op de juiste manier heeft ingesteld worden niet alleen de pallets die uw warehouse inkomen automatisch geregistreerd. Ook de eventuele kratten, bakken, of fusten op deze drager worden automatisch bijgehouden wanneer er sprake is van emballagegoed. Dit richt u als volgt in.

Emballage handmatig invoegen op uw inslag

Wanneer u uw emballageregistratie heeft gekoppeld aan uw dragertypen en eenheden, is het toevoegen van emballage aan uw inslagen een fluitje van een cent. Wanneer de functie ‘Emballage toevoegen’ gekoppeld is aan uw ingerichte statusovergangen, hoeft u op kantoor alleen de inslag door te zetten naar de volgende status om de emballage hieraan toe te voegen. Wanneer u uw emballageregistratie niet heeft ingericht in uw statusovergangen, kan het voorkomen dat u handmatig de emballage moet toevoegen op uw inslag. Dit kunt u doen aan de hand van de volgende stappen.

Hulp nodig bij het inrichten van Emballageregistratie?

Wilt u starten met de module Emballageregistratie? Of heeft u hulp nodig bij de inrichting hiervan? Mail dan naar request@boltrics.nl. We helpen u graag verder.