Eind 2019 is FOX Global Logistics verhuist naar ‘The FOX BOX’; een nieuw multifunctioneel warehouse met 40.000m2 aan state-of-the-art logistieke ruimte met bijbehorende kantoorruimte. De eerste stap die bijdraagt aan de groeistrategie van FOX Global Logistics. Gepaard met deze beoogde groei koos FOX Global Logistics voor een toekomstbestendig WMS van Boltrics.

Mondiale kansen grijpen door in te zetten op persoonlijke aandacht

FOX Global kent haar origine in Nederland als expediteur, maar opereert inmiddels met een breed scala aan logistieke diensten en oplossingen over de hele wereld. Dankzij de unieke historische band met China, waar ook een deel van de roots van FOX Global ligt, heeft het bedrijf een groot netwerk in dit Aziatische gebied. “Ondanks dat we wereldwijd een logistieke oplossing bieden, richten we ons bij FOX Global vooral op extra zorg en aandacht voor onze klanten,” aldus Norman de Vos, oprichter van Fox Global. “Op deze manier proberen we elke dag de beste service te bieden.”

FOX Global is in de loop der jaren geëvolueerd van traditioneel expeditiebedrijf naar een internationaal georiënteerde logistieke dienstverlener, die naast expeditie ook focust op transport en warehousing. Door de opgestelde groeistrategie en de recente uitbreiding was een nieuw, toekomstbestendige WMS-oplossing noodzakelijk om de nieuwe mondiale kansen met beide handen aan te grijpen en klanten beter te kunnen bedienen.   

Meegroeien met de groeistrategie

De oplossing vond FOX Global bij Boltrics. Met de wens om in de toekomst verzekerd te zijn van een up-to-date platform dat continu doorontwikkeld wordt voor de logistieke branche, werd er voor de software van Boltrics gekozen. Norman: “De gekozen oplossing biedt de mogelijkheid om alle bedrijfsprocessen te bevangen in een integrale oplossing die mee kan groeien met onze groeistrategie.” Op dit moment richt FOX Global zich onder andere op integratie van EDI, Document Capture, douane en het klantportaal. Hiermee wil het bedrijf groeien op het gebied van connectiviteit met opdrachtgevers en applicaties van derden. Bovendien biedt de oplossing ruimte voor één Finance systeem en een digitale factuurstroom die de administratieve last verlicht en minimaliseert binnen FOX Global. Kortom, een passende stap, waarmee FOX Global Logistics klaar is voor de toekomst.