We zijn altijd opzoek naar manieren om onze handelingen nog sneller, nog makkelijker en nog efficiënter te doen. Dat doen we thuis, maar ook op ons werk. Logisch ook, want hoe minder tijd we verspillen aan handmatige acties uitvoeren, hoe meer tijd we kunnen besteden aan zaken die we echt belangrijk vinden. Ook in uw Air- en Oceanprocessen zoekt u naar wegen om het toch al ingewikkelde werk eenvoudiger te maken. Ondanks dat, voerde u tot voor kort handmatig gegevens in op uw inslagen. Terwijl dit vrijwel dezelfde informatie is als op uw importdocument. Een tijdrovende, maar ook foutgevoelige klus. Met de nieuwe functionaliteit in 3PL Dynamics is dat nu verleden tijd.

Direct in- en uitslagen aanmaken uit uw documenten

Wanneer u zich bezighoudt met Air- en Ocean freight heeft u continu te maken met het omzetten van import-/exportdocumenten naar in-/uitslagen. Uw medewerkers zijn dagelijks veel tijd kwijt met het overtikken van deze gegevens. Gelukkig kunt u het aantal handmatige acties flink reduceren door vanuit een import- of exportdocument direct een inslag of zending aan te maken. Zo stroomlijnt u uw processen, kunnen uw medewerkers sneller taken voltooien en gaat informatie niet verloren door eventuele fouten. Snel, makkelijk en efficiënt.

Een algemene inslag maken

Wanneer u het toch liever zelf gegevens invoert, kunt u nog steeds een blanco inslag creëren. Wanneer u klikt op ‘inslag maken’ kunt u een nieuwe inslag aanmaken. Deze is dan leeg, maar kan wel direct gekoppeld worden aan het import-/exportdocument. Zo kunt u altijd het juiste, gekoppelde document terugvinden. Ditzelfde geldt voor het aanmaken van zendingen. U klikt dan op ‘Transport’ > ‘Transport maken’.

Met één klik meerdere inslagen aanmaken

Krijgt u een importdocument binnen met meerdere containers en wilt u deze niet één voor één overnemen in verschillende inslagen? Dan kunt u, naast een lege inslag, nu ook eenvoudig een document per container aanmaken. Hiervoor selecteert u simpelweg één of meerdere container(s) (1) en klikt u op ‘Inslag maken (per container)’ (2).

De klantartikelen die in de betreffende container zitten, worden in dit geval netjes overgenomen in het nieuwe document. U hoeft dus niet meer handmatig de gegevens in te voeren in het nieuwe document. Zo bespaart u zeeën van tijd en voorkomt u typfouten.

Gekoppelde documenten terugvinden

Wanneer u automatisch inslagen heeft aangemaakt via de knop ‘Inslag maken (per container)’, heeft u de documenten die bij elkaar horen automatisch aan elkaar gekoppeld. Zo kunt u de bijbehorende import- of exportdocumenten altijd makkelijk terugvinden. Dit doet u via ‘Navigeren’ > ‘Document koppelingen’ in het lint (1) of in het tabje “Gekoppelde regels” op het document (2)

Zelf uw Air- en Oceanprocessen automatiseren?

Wilt u meer weten over het automatisch overnemen van import- en exportdocumenten? Of wilt u zelf aan de slag met de nieuwe functionaliteit, maar kunt u een helpende hand gebruiken? Mail dan naar request@boltrics.nl en maak uw processen makkelijker, sneller en efficiënter.