De afgelopen maanden is de vraag, omloopsnelheid en populariteit van uw producten flink door elkaar geschud. Waar de orders van thuissportartikelen, voedingsmiddelen of klusgerei niet bij te houden zijn, lijken andere artikelen voor veel langere tijd stil te blijven staan in uw warehouse. Uw voorraadbeheer wordt zo maximaal getest. Dat het bijhouden van uw voorraad op de juiste manier überhaupt geen gemakkelijke klus is, weet u als logistiek dienstverlener als geen ander. Hoe kunt u er toch voor zorgen dat uw proces zo min mogelijk vertraging oploopt bij voorraadtekorten? En hoe houdt u uw klanten dus tevreden? Onze nieuwe functionaliteit in 3PL Dynamics helpt daarbij.

Analyseer uw orders makkelijk en snel

Een van uw medewerkers geeft een batch orders vrij, maar een deel daarvan wordt direct gevolgd door een manco melding. Ondanks dat u uw voorraadbeheer tot in de puntjes verzorgt en u uw voorraad altijd up-to-date houdt, is dit zeker geen ondenkbare situatie. Met de nieuwe functionaliteit voorraadanalyse kunt u deze orders nu snel en efficiënt analyseren.

De oorzaak van de foutmelding

U opent de order en start de analyse. Op deze manier ziet u direct welke regel in de order manco is en – nog belangrijker – waarom deze de foutmelding geeft. Naast dat de voorraad niet toereikend is, kan dit namelijk een legio aan oorzaken hebben. Zo kan de foutmelding bijvoorbeeld komen doordat de selectiecriteria niet overeenkomen, de status van de drager of partij niet gereed is of de voorraad nog onderweg is. Genoeg mogelijke oorzaken dus.

Voorraad analyse uitvoeren

Om de oorzaak in één oogopslag duidelijk te krijgen, gebruikt u de functionaliteit voorraadanalyse. Deze vindt u op de uitslag- en VAL-orderdocumenten. U kunt deze analyse raadplegen via de documentregel of de gehele order.

Voorraad analyse per order

Om de functionaliteit voorraadanalyse te raadplegen vanaf de order volgt u de volgende stappen:

  1. Selecteer de order die u wilt analyseren
  2. Ga naar ‘Acties’ boven in uw scherm
  3. Selecteer ‘Analyse’
  4. Klik op ‘Voorraadtekort’

In dit voorbeeld ziet u in het scherm ‘voorraadtekort analyse’ dat er van twee regels geen voorraad is. Ook ziet u dat de derde regel wel voorraad kent, maar dat deze enkel een extern partij nummer heeft waardoor de foutmelding wordt getriggerd.

Voorraadanalyse per regel

Wanneer u de functionaliteit raadpleegt vanaf een documentregel heeft u al een order geselecteerd. Vervolgens selecteert u de regel die u wilt analyseren (1) en gaat u naar ‘Voorraadtekort’ (2). Hier kunt u dan dezelfde analyse maken.

Voorraadanalyse toepassen in uw proces?

Wilt u meer weten over het gebruik van de functionaliteit voorraadanalyse? Of wilt u weten hoe u zonder voorraad toch orders compleet kunt maken? Dien dan een request in via het portaal.