Altijd up-to-date, één van onze belangrijkste beloftes. Simpel vertaald: we zorgen ervoor dat al onze klanten werken op de laatste versie van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Eind maart deelden we dat de volgende update alweer voor de deur staat en een aantal klanten zelfs al gebruikmaken van de gloednieuwe versie.

In de tussentijd staat er een nieuwe reeks blogs online en verzorgen we wekelijks een training boordevol tips waarmee u de mogelijkheden van de nieuwe client leert benutten. Maar verder zijn we redelijk stil gebleven over de nieuwe release. Hoogste tijd voor een update. Waar staan we nu en wat kunt u de komende periode verwachten?

Testen, testen en nog eens testen

Vorig jaar werkte het overgrote deel van onze klanten rond deze periode al met de nieuwste versie van Business Central. Dit jaar ziet de planning er iets anders uit. Want zoals we eerder deelden, brengt de nieuwe versie twee grote veranderingen met zich mee. Allereerst is er in Dynamics 365 Business Central 2020 slechts één userinterface toegestaan: de modern (web) client. Ook is de programmeertaal gewijzigd. Dat betekent dat Boltrics, en andere wereldwijde Microsoft partners, de complete programmeercode moet omzetten naar de nieuwe taal. Dat vergt de nodige hersenkrakers, meer voorbereidingstijd en uitgebreide testrondes om een release te lanceren waar we met het hele team achterstaan.

Een snelcursus nieuwe programmeertaal  

De nieuwe programmeertaal heeft een flinke impact op hoe we onze software programmeren. Het is een beetje te vergelijken met het leren van een nieuwe applicatie. Het ziet er anders uit, de knoppen zitten op een andere plek en alles werkt anders dan u gewend bent. Alle gegevens moeten ingevoerd worden en alles moet grondig getest worden. Maar zodra u het in de vingers heeft, wilt u niet meer terug naar de oude applicatie.

Prioriteit #1: een stabiele oplossing

Naast de nieuwe programmeertaal bracht de nieuwe release ook enkele uitdagingen op het vlak van stabiliteit. Een absolute no-go voor Boltrics. Die hobbel wilden we dan ook zo snel mogelijk uit de weg hebben. We willen u immers een softwareoplossing bieden waar u en uw klanten op kunnen vertrouwen. Gelukkig zitten Boltrics en Microsoft wat dat betreft op één lijn.

Samen met de experts van Microsoft is het gelukt een toekomstbestendige, betrouwbare oplossing te creëren boordevol nieuwe mogelijkheden. We kunnen niet wachten ook uw bedrijf toegang te geven tot de nieuwe omgeving.

De transitie, wat staat u te wachten

Ondertussen werken de eerste klanten al met de nieuwste versie en staat binnenkort ook voor uw bedrijf de update gepland. Bij een dusdanig grote verandering van de oude vertrouwde windows client naar de modern (web)client is het belangrijk om de nieuwe versie goed te testen. Dit gaat echter ook een inspanning vragen van u en uw gebruikers. Ter vergelijking voor de gebruikers die al wat langer meereizen in Dynamics-land: de omzetting is minstens zo groot als die van ‘Classic’ naar ‘Rol Tailored Client’ 10 jaar geleden.

Om u zo goed mogelijk hierbij te ondersteunen, bieden we verschillende trainingen aan, leest u in deze blog hoe u profielen kunt instellen en staan onze support collega’s voor u klaar tijdens de update.

Wilt u een plekje reserveren in de updatetrein?

Geef het aan ons door via astolk@boltrics.nl.