In de laatste jaren zijn we als mens steeds afhankelijker geworden van de apparaten in ons leven. Zo zouden we ons werk niet meer kunnen doen zonder onze laptops en worden we gek als we onze smartphone een aantal dagen – of voor sommige zelfs enkele uren – niet kunnen gebruiken. We doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat we niet zonder komen te zitten. We updaten de software op onze mobiele telefoon regelmatig, zorgen dat zoveel mogelijk data in de cloud opgeslagen staat en zoeken de veiligste server om ons bij aan te sluiten. Maar zorgt u hier ook voor als het gaat om de software ter ondersteuning van uw logistieke bedrijfsprocessen? Zorg voor meer zekerheid en flexibiliteit met Software as a Service (SaaS). Wat zijn de voordelen van SaaS? En welke mogelijkheden heeft u als logistiek dienstverlener met deze oplossing?

Geen lasten, wel de voordelen

Sinds de update van Dynamics NAV naar het flexibelere Dynamics 365 Business Central worden de functionaliteiten ook aangeboden als Software as a Service. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt u uw software als een service. Dit heeft als voordeel dat u zelf niets hoeft te beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van Office 365. Ook hier gebruikt u uw programma’s online en zonder eigen beheer. Betrouwbaar, flexibel en altijd beschikbaar.

Uw data veilig en betrouwbaar opgeslagen

Allereerst, is uw data beter beschermd in de cloud dan op een lokale on-premise omgeving? Jazeker! Microsoft maakt gebruik van de laatste technologieën, firewalls, antivirussoftware en andere beveiligingstools. Ook zijn de datacenters van Microsoft, de panden zelf dus, zwaar beveiligd.


Net als bij een IaaS-oplossing plaatst u met SaaS uw data op een server buiten uw organisatie. Wanneer u kiest voor Software as a Service verloopt het beheer van Business Central echter geheel via Microsoft in plaats van een door Boltrics beheerde omgeving in Microsoft Azure. Boltrics blijft wel uw eerste aanspreekpunt. Dus werkt het niet, dan kunt u dit aan ons escaleren. Inmiddels hebben we zeer directe lijnen met Microsoft, zodat problemen snel opgelost worden. Daarnaast heeft Boltrics natuurlijk de verantwoordelijkheid als het gaat om het door ontwikkelen van onze brancheoplossing. Ofwel het door ontwikkelen van alle specifieke functionaliteit voor logistiek dienstverleners die we samen met meer dan 160 klanten hebben toegevoegd.

Laat uw software met u meegroeien

Naast het uitbesteden van het data beheer, zorgt het SaaS-platform dat updates frequenter en met minder impact doorgevoerd kunnen worden. Hierdoor groeit u automatisch mee met de oplossing, heeft u geen nieuwe server nodig en blijft de manier van werken hetzelfde.

Daarnaast kunt u eenvoudig gebruikers op- én afschalen per maand. Heeft u een maand minder toegang nodig vanwege bijvoorbeeld de coronacrisis of seizoensinvloeden? Dan waardeert u zo een aantal gebruikers af en betaalt u minder. Met hetzelfde gemak verhoogt u het aantal gebruikers ook weer. Zo bent u dus flexibel en klaar om te groeien.   

Altijd en overal te gebruiken

Door te kiezen voor SaaS is de volledige functionaliteit van uw oplossing online beschikbaar. Hierdoor kunt u op elk mobile device met een internetverbinding de oplossing gebruiken. Zo kunt u onderweg een inkoopfactuur goedkeuren of eenvoudig vanuit huis een orderstatus inzien.

Uw huidige licentie overzetten naar SaaS

Bent u al klant van Boltrics? En wilt u van uw on-premise- of IaaS-oplossing overstappen naar SaaS? Dat kan! Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om voor bestaande klanten een testomgeving te realiseren in een Microsoft SaaS-omgeving. Wanneer al uw processen uitvoerig getest zijn in deze omgeving, kunt u live met de vernieuwde oplossing.

Daarnaast biedt Microsoft nu ook mogelijkheden om on-premise – waar u tot nu toe eens per jaar voor betaalt – om te zetten een SaaS-licentie met maandelijkse betaling, zonder dat dit extra investeringen vergt. Daarbij is het zelfs mogelijk om terug te schakelen naar een on-premise omgeving, indien het werken in een SaaS-omgeving u niet bevalt. Maximale flexibiliteit dus!

Wilt u meer informatie over Boltrics’ SaaS-oplossing? Of wilt u weten hoe u kunt overstappen naar deze nieuwe omgeving? Mail dan naar sales@boltrics.nl. We helpen u graag verder.