Trexico Logistics is vandaag live gegaan met Boltrics’ WMS-oplossing. Ze zijn daarmee de eerste die live gaan met de gloednieuwe 100% SaaS-oplossing van Boltrics.

Al ruim 20 jaar maakt Trexico Logistics naam met haar logistieke activiteiten richting Rusland. Mede dankzij een zeer ervaren team van medewerkers en een eigen kantoor, gevestigd in Moskou, weet de logistiek dienstverlener het transport van goederen in goede banen te leiden. Naast transport biedt Trexico met ruim 17.000 m2 aan opslagruimte en een breed aanbod aan VAL-activiteiten een flexibele oplossing voor haar klanten.

Meerdere processtromen in één oplossing.

In de stellingen van Trexico liggen de meest diverse goederen opgeslagen. Van consumer goods tot grondstoffen voor de voedsel- , diervoeder en cosmetische industrie. Producten met ieder hun eigen kenmerken en administratieve vastlegging. Oftewel een veelvoud aan processtromen aangestuurd vanuit één systeem. Processtromen die Trexico het liefst zo veel mogelijk geautomatiseerd laat verlopen. Hun WMS-oplossing is daarbij onmisbaar.

Harm Blaauwgeers, operationeel directeur bij Trexico Logistics: “Toen onze vorige WMS-leverancier aangaf dat diverse functionaliteiten zouden vervallen, kregen we het laatste zetje dat we nodig hadden om ons te richten op een WMS dat wel future-proof is.”

De juiste match vonden ze al snel in het WMS van Boltrics. De oplossing beschikte over alle gewenste functionaliteit en kwam met de garantie ‘altijd up-to-date’. Daar bovenop is het WMS volledig geïntegreerd met het SaaS product Dynamics 365 Business Central van Microsoft. Dit cloud-platform draait niet alleen in Microsoft Azure maar wordt ook nog eens volledig gemanaged door Microsoft. Dit geeft veel vertrouwen en rust want Trexico Logistics hoeft er niet meer naar om te kijken en hoeft ook niet langer te investeren in eigen, kostbare servers.

Waar Trexico groeit, groeit het systeem mee

Dankzij het SaaS-platform is het systeem gemakkelijk op te schalen. Groeit Trexico als bedrijf of vereist de samenwerking met hun klanten een complexer proces? In no-time is de gewenste verandering doorgevoerd. Zo ervaren gebruikers geen belemmering door het systeem, maar zal deze de processen altijd ondersteunen. Waar Trexico groeit, groeit het systeem mee.

Software as a Service: altijd en overal te gebruiken

Blaauwgeers: “De volledige functionaliteit van Boltrics is beschikbaar via een web browser. Daardoor is de oplossing te gebruiken op al onze mobiele devices met een internetverbinding. Is een van onze medewerkers onderweg? Vanaf nu kunnen ze ook vanaf hun smartphone bij de informatie en hoeven ze niet langer heen en weer te bellen met het kantoor. Dat is wel zo fijn.”

Jan-Cornell van Ekris, Commercieel Directeur bij Boltrics: “Tot een paar jaar geleden was binnen de logistieke sector de operationele kennis belangrijk en daarna de commerciële vaardigheden. Vandaag de dag hebben logistiek dienstverleners te maken met een derde pilaar: IT. Trexico Logistics begrijpt dat als geen ander en ziet de mogelijkheden van innovaties. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe ze nieuwe ontwikkelingen als onze SaaS-oplossing direct adopteren.