Samsung en Apple voeren maandelijkse updates uit op hun smartphones en ook Google werkt haar browser en systemen regelmatig bij. Hoe irritant we alle meldingen met ‘er is een update beschikbaar’ ook vinden, zijn deze updates wel degelijk belangrijk. Ondanks dat we regelmatig op ‘herinner mij later’ klikken, willen we niet dat onze prestaties hieronder lijden. Het continu uitstellen van updates zorgt ervoor dat de veiligheid en snelheid van onze systemen achteruitgaan. Bovendien worden we altijd ingehaald door het moment dat de update wel doorgevoerd moet worden; meestal op een ongunstig moment. Voorkom dit en stap in de Boltrics updatetrein.

Wat is het gevaar van verouderde software?
Een softwaresysteem updaten is niet iets waar iedereen om staat te springen. Toch denken veel ondernemers met hun huidige softwarebestand beschermd te zijn tegen cyberaanvallen. Maar hackers richten zich juist op verouderde software door terug te werken vanaf de updatebatch. Lees hier meer over het gevaar van verouderde software.] Een ander gevaar van verouderde software is dat u, door gebruik te maken van verouderde technologie, niet kunt voldoen aan nieuwe wensen van uw klant of van uw eigen medewerkers. De wereld om ons heen veranderd snel, consumenten gebruiken nieuwe manieren om producten te kopen. Dit heeft effect op de gehele toeleveringsketen en de partijen die daar deel van uit maken.


Software heeft updates nodig. Voor onze software is dit niet anders. Als gebruiker van onze Boltrics-oplossing wilt u er zeker van zijn dat uw systemen veilig zijn, het aantal bugs wordt geminimaliseerd en de functionaliteiten geoptimaliseerd worden. Uw computerprogramma’s en applicaties bijwerken naar de nieuwste versie is daarom een belangrijke zet om goed gebruik te kunnen blijven maken van uw systemen. Het is dus niet voor niets dat ook Microsoft veel waarde hecht aan het updaten van hun software. Wat staat u te wachten in 2020 en hoe gaat u erop vooruit dankzij de nieuwe updates?

Wat staat u te wachten in 2020?

Terug in de tijd

Eerst blikken we kort terug naar de update van NAV2018 naar Dynamics 365 BC (versie 13) Daarbij was het uitfaseren van de oude integratie architectuur en het omzetten van ‘concurrent’ naar ‘named users’ het meest uitdagend. Samen met onze klanten is het gelukt om iedereen te updaten naar deze nieuwe versie. Daarmee is Boltrics de always up-to-date belofte nagekomen. Zoals ze zeggen ’teamwork makes the dream work’. 

Een vooruitblik op 2020

Zoals u wellicht heeft gemerkt is de Microsoft trein aan het versnellen. Tot een paar jaar geleden kwam er slechts één keer per jaar een ‘major release’. Tegenwoordig komt deze grote update al twee keer per jaar. Op deze manier wordt de veiligheid continu verhoogd en de mogelijkheden van Microsoft vergroot.

In de meest recente ‘major release’, in oktober 2019, bracht Microsoft Business Central 15 uit. De grootste verandering vanaf deze release is dat er slechts één user interface beschikbaar is: de webclient. Deze interface kent naast de technische voordelen, zoals snellere installaties en minimale hardware/software requirements, ook veel gebruikersvoordelen zoals een nieuwe look & feel. Daarnaast is een dagje thuis werken geen probleem met deze nieuwe interface. De Windows client bestaat niet meer in deze nieuwe versie.

Volgend station: Business Central versie 15

Boltrics is al enkele implementaties gestart op de nieuwe versie van Business Central. Microsoft hanteert namelijk de policy dat een partner maximaal 2 versies mag achterlopen bij het bestellen van licenties. Boltrics staat bekend om haar filosofie om het peloton bij elkaar te houden, waarbij we ervoor zorgen dat al onze klanten met dezelfde versie werken. Wanneer het volgende station zo snel in zicht komt, hoe zorgen we dan dat de Boltrics filosofie en de Microsoft policy bij elkaar blijven? En wat betekent dit voor u als klant van de Boltrics-oplossing?

Wij, Boltrics, klikken niet op ‘herinner mij later’ bij deze update. Binnenkort starten we met de updates naar de nieuwe versie van Business Central. Zo zorgen wij ervoor dat u niet plotseling achterloopt op het peloton en altijd toegang heeft tot de nieuwste functionaliteiten.

Waar brengt de Microsoft trein mij heen?

Naast het voordeel van bijvoorbeeld de nieuwe look & feel, brengt deze versie nieuwe functionaliteiten met zich mee die ingezet kunnen worden in uw bedrijfsprocessen. Zo kunt u met het gebruik van e-fulfilment modules als orderpick toewijzing, orderpick reistijd of picken per artikel, uw orderpick een stuk efficiënter inrichten. Daarnaast kunt u voorkomen dat u achterloopt met boeking of jaarafsluitingen. In Business Central is het namelijk mogelijk om bepaalde meldingen aan te zetten, zoals herinneringen omtrent boekingen, en deze te ontvangen in ‘Mijn berichten’. Ten derde houdt u met deze nieuwe versie ook meer grip op uw voorraad en transport met de verschillende analyse mogelijkheden.

De transitie

Bij een dusdanig grote verandering is het belangrijk om de nieuwe versie op de webclient goed te testen. Om u goed voor te bereiden op de webclient, faciliteert Boltrics de opbouw van kennis in deze periode. Dit doen wij door bijvoorbeeld trainingen te organiseren, workshops te geven en kennis te delen via blogs en video’s. Zo proberen wij u zo goed mogelijk voor te bereiden op de nieuwe situatie.

Wilt u vooraan in de updatetrein staan? Of in de tweede wagon aansluiten? U kunt uw voorkeur mailen naar astolk@boltrics.nl.

Wat verandert er voor u?

Eén van de Boltrics beloftes is altijd up-to-date. Met deze reden zorgen wij ervoor dat u altijd op de nieuwste versie van Business Central live bent. Daarnaast is dit de reden dat wij bij voorkeur ontwikkelen op de nieuwste versie. Evenals bij vorige updates zal uiteindelijk de ontwikkeling in oudere versies stopgezet worden. Met de huidige transitie zou dit wel eens sneller kunnen dan gedacht, omdat de gehele programmeertaal staat te veranderen. Bereid u hierop voor door sneller de transitie te maken naar de nieuwste versie van Business Central. Zo kunt u ook eerder gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten. Win-win.

De SaaS oplossing

Tot slot is Dynamics D365BC ook beschikbaar via SaaS. Met deze oplossing verloopt ook het beheer via Microsoft in plaats van een door Boltrics beheerde omgeving in Microsoft Azure of, in het geval van on-premise, een server die door uzelf beheerd wordt. Uw data is dus in beheer op een grotere, nog veiligere, en nog betrouwbaardere server. Boltrics doet hier nu de eerste ervaringen mee op, maar wat Microsoft betreft heeft deze architectuur de toekomst.

Heeft u interesse in een SaaS oplossing, of vragen over de transitie naar versie 15? Dan kunt u mailen naar astolk@boltrics.nl