De nieuwe versie van DataHub, het EDI-platform voor en door gebruikers van Boltrics, staat klaar. Dit betekent dat de omgeving van de huidige Boltrics gebruikers binnenkort geüpdatet wordt naar deze nieuwe omgeving. Voor u als gebruiker brengt dit natuurlijk vragen met zich mee: waarom wordt deze update uitgevoerd? Wat zijn de voordelen van deze nieuwe omgeving? En wat verandert er voor mij? In deze blog vindt u antwoorden op uw vragen.

Collectief maatwerk

De nieuwe DataHub-omgeving zal worden toegepast bij alle Boltrics gebruikers die op dit moment al gebruik maken van DataHub. Heeft u zich net aangesloten bij het Boltrics peloton? Dan maakt u direct gebruik van ons gloednieuwe EDI-platform. Naast alle voordelen van het nieuwe platform, zorgen we op deze manier ook dat het Boltrics-peloton gezamenlijk vooruit gaat.

Toekomstige updates, zo geïnstalleerd

Met het verwelkomen van nieuwe klanten nemen ook de wensen voor diverse functionaliteiten in onze oplossing toe. Wanneer u als nieuwe klant een functionaliteit toegevoegd krijgt, kunnen alle overige aangesloten klanten hier ook van profiteren. Zo worden onze klanten regelmatig geüpdatet naar de nieuwste versie inclusief alle toegevoegde functionaliteiten. In de huidige situatie kost deze update tijd en moet er vaak gekeken worden naar een passend moment. Met de nieuwe DataHub is dit verleden tijd. Updates installeren wordt een fluitje van een cent. Bij elke nieuwe versie en bij elke nieuwe functionaliteit in onze oplossing wordt uw systeem automatisch geüpdatet naar de meest recente versie, zonder dat hiervoor een afspraak nodig is of uw bedrijf het werk moet pauzeren. U bent dus zonder problemen altijd up-to-date.

Daarnaast zijn er een aantal essentiële aanpassingen in de userinterface. Hierdoor krijgt u meer inzicht in het proces en kunt u zelf gemakkelijker een eventuele foutanalyse uitvoeren. Doordat u onze supportafdeling niet nodig heeft om eventuele fouten te ontdekken, kunt u sneller en efficiënter maatregelen nemen om het proces weer voort te zetten.

Nieuwe douanestromen, nieuwe mogelijkheden

Naast deze update worden ook alle douanestromen overgezet. De eerste stromen staan zelfs al live. Net als de eerdergenoemde foutanalyse, kunt u nu ook zelf de douanestroom inzien en analyseren.

Hoe voert u deze analyse zelf uit?

Dat gaat als volgt:

Navigeer naar ‘mijn Exports in de DataHub’ (Afdelingen->Beheer->Logistieke-instellingen->Data Hub->Configuratie->Mijn Exports).

Hier ziet u alle ingerichte DataHub interfaces. In het veld “Laatste Foutmelding” kunt u direct zien waar de laatste foutmelding heeft plaatsgevonden. Ernaast vindt u de foutmelding die u ook in uw mail ontvangt. 

Berichten van en naar uw klanten starten bij een Export (Export “klant” naar Import “berichtsoort NAV 365 BC” , Export”Berichtsoort NAV 365 BC” naar Import”klant”).

Klik op “aantal transacties” en u ziet alle stromen voor de bijhorende interface. Is er een foutmelding, dan is de stroom rood gearceerd.

Door vervolgens te klikken op “Bericht” bij de bijhorende stroom, download u het originele bericht zoals ingestuurd.

In het feitenblok ziet u de bijbehorende import. De import ‘importeert’ het bericht naar de eindbestemming en voert een eventuele transformatie uit.  Door te klikken op ‘Download bericht zoals verstuurd’ in het feitenblok ziet u het bestand zoals verzonden. Is er iets fout gegaan, dan kunt u op “Error Log” klikken om de fout in te zien.

De snelheid van het zichtbaar worden van een stroom heeft verband met de instelling ‘aantal dagen terug’ (Afdelingen->Beheer->Logistieke-instellingen->Data Hub->Instellingen). De grote van deze periode bepaald ook de snelheid van de zichtbaarheid. Om fouten goed te kunnen analyseren, maar er toch snel genoeg achter te komen, adviseren wij een periode van 4 à 5 dagen.