De klant vraagt naar zijn resterende voorraad in uw warehouse, waarna uw medewerkers een dag lang bezig zijn met het tellen van de voorraad. Of er komt een dringende order binnen maar de voorraad blijkt niet te kloppen. Eventjes de voorraad tellen lijkt vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

In een tijd waarin het belang van real time data groeit, moet u tegenwoordig ook de juiste voorraadstatus bij de hand hebben. Zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer de klant vraagt naar de resterende voorraad of er een dringende order binnenkomt. Voorkom onduidelijkheid, frustraties en vooral extra kosten in uw warehouse. Zorg ervoor dat u efficiënt en regelmatig inventarisaties uit voert. Cycle Counting biedt hierin de uitkomst, maar welke mogelijkheden heeft u hiermee?

Efficiency is key

Cycle Counting biedt de mogelijkheid om regelmatige inventarisaties te plannen, zodat uw voorraadstand altijd up-to-date is en voorraadfouten gereduceerd worden. Doordat fouten gereduceerd worden, wordt er minder tijd besteed aan het hertellen van de voorraad. Wat vervolgens weer kosten bespaart. Daarnaast kunt u met Cycle Counting het werk makkelijker verdelen. Zo kan er op het moment dat een medewerker het rustig heeft een nieuwe teltaak worden uitgevoerd. Dat is pas slim omgaan met uw resources. Doordat de inventarisatie met Cycle Counting een continu proces is, hoeft u de grote, jaarlijkse inventarisatie niet te doen. De voorraad is toch al up-to-date is. Zo bespaart u tijd en vooral ook geld.

U vraagt, wij draaien

Bovendien kunt u bij het gebruik van Cycle Counting makkelijker inspelen op vragen vanuit uw klanten. Wanneer er gevraagd wordt naar de voorraadstatus is deze altijd meteen bekend. Ook wanneer er een duidelijk verschil is in snellopers of stilstaande voorraad kunt u hier makkelijk op anticiperen. Zo is het mogelijk om uw Cycle Counting module zo in te richten dat er wekelijkse taken worden aangemaakt voor A, maandelijkse taken voor B, en jaarlijkse taken voor C. Naast voorraad kunt u de module ook inrichten naar verschillende klanten. Zo wil klant X dat de voorraad elke week geïnventariseerd wordt, en is klant Y tevreden met een maandelijkse telling. Met Cycle Counting is het mogelijk om op beide klantbehoeftes in te spelen.

Blijf uit de problemen

Naast het verhogen van de efficiëntie en het inspelen op verschillende klantbehoeftes, is het grootste voordeel voor uw warehouse dat u niet voor verrassingen komt te staan. Met Cycle Counting verkleint u de kans dat uw werkelijk voorraad niet klopt met het systeem. Wanneer er dus een order binnen komt is de kans klein dat er een voorraadverschil is, omdat de voorraad in een eerder stadium al gecontroleerd is. Wanneer u geen Cycle Counting toepast, en er is een voorraadverschil, moet u eerst de voorraad tellen voordat u verder kan gaan met uw bedrijfsprocessen. Cycle Counting voorkomt deze problemen en bespaart dus tijd, energie en geld.

Voorkom verrassingen, voorkom vertraging!

Meer weten over Cycle Counting?


Bent u enthousiast over Cycle Counting, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of heeft u hulp nodig bij het inrichten van Cycle Counting binnen uw warehouse? Krijg de basisgedachten van Cycle Counting onder de knie en pas de inrichting toe in de praktijk met onze hands-on e-learnings in de Boltrics Academy.