Als ik terugkijk in de Boltrics-blogs, zie ik dat het eerste verhaal dat wij publiceerden over de Brexit alweer dateert van juni 2018. Dat is nu al ruim een jaar geleden en in de tussentijd is er niet veel duidelijker geworden. Oké, May is vervangen door Johnson en onlangs stemde het Lagerhuis weer voor een uitstel van de Brexit-deadline. Ik kan u dus helaas niet helpen met voorspellingen of verwachtingen over de uitkomst. Wat ik wel kan, is u helpen met het voorbereiden op wat komen gaat. Wat dat dan ook moge zijn. Eerder legden wij u al uit hoe u een externe locatie kunt aanmaken in 3PL Dynamics, nu wil ik u attenderen op het aanpassen van boekingsgroepen van partners uit het Verenigd Koninkrijk. Want een harde Brexit heeft mogelijk gevolgen voor uw BTW rekening en -aangifte, een ICP aangifte waarvoor u tijdig stamdata dient te wijzigen en ga zo maar door. Gelukkig is dit uiteindelijk met één druk op de knop gebeurd, dus dit is zeker no big deal!

Aanpassen van boekingsgroepen van uw partners uit het Verenigd Koninkrijk

Ondanks het feit dat we niet weten waar de Brexit het Verenigd Koninkrijk en ons als EU-lidstaat gaat brengen, kunnen we maar beter het onzekere voor het onzekere nemen. Loop daarom onderstaande stappen rustig door, om de consequenties van een harde Brexit voor uzelf te beperken.

Het aanmaken van een sjabloon

In een recent blog heeft u mogelijk gelezen hoe u standaardwaarden kunt laten toevoegen via een configuratie sjabloon. Deze kennis kunt u nu toepassen om de boekingsgroepen van uw Engelse klanten en leveranciers met slechts één druk op de knop aan te passen na de Brexit!

Stap 1: Maak een Brexit-conversiesjabloon voor klanten en leveranciers

Stap 2: Filter op de klantcode. Neem hier voor de zekerheid GB & UK mee.

Stap 3: Selecteer alle gefilterde klanten met slechts drie klikken op de knop.

Stap 4: De laatste stap. Pas de Brexit conversie toe. Maar doe dit pas als het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk uit de EU stapt! U heeft in ieder geval genoeg tijd hiervoor.

En zo zijn met één druk op de knop al uw Engelse klanten voorzien van de juiste boekingsgroepen bij een eventuele harde Brexit.

No deal? No big deal.

Terwijl ze aan de overkant van het kanaal in spanning afwachten op de Brexit-uitkomst, hoeven wij ons een stuk minder zorgen te maken. Want de uitkomst ook wordt, met 3PL Dynamics kunt u zich goed voorbereiden. Kampt u met een mogelijk scenario en wilt u weten hoe u dit kunt opvangen? Schroom niet contact op te nemen. Wij denken graag mee en helpen u én uw concullega’s verder.